Vineri, 03 iunie 2016, începând cu ora 08:00, 176 pompieri salvatori intervin cu 38 de mijloace pentru desfășurarea misiunilor de limitarea a efectelor negative produse de fenomenelor hidro-meteorologice periculoase, ce au afectat 33 de unități administrativ teritoriale de pe raza județului Bacău.

În continuare pentru asigurarea unui management adecvat al situaţiilor de urgenţă potenţial generate de fenomenele hidro-meteorologice este operaționalizată Grupa Operativă Integrată cu personal din cadrul structurilor MAI (ISUJ, IJJ, GMJ, IPJ).

În sprijinul pompierilor băcăuani, au fost dislocate 18 motopompe remorcabile și transportabile și 3 instalații de potabilizare a apei din cadrul unităților IGSU care nu se află sub incidența fenomenelor meteo periculoase.

PUBLICITATE

În ceea ce priveşte alimentarea cu energie electrică, la nivelul judeţului Bacău, la ora 13:00, era nealimentat un punct de transformare afectând 112 consumatori din comuna Ghimeş-Făget.

La această oră nu sunt drumuri cu circulaţia închisă. Se circulă cu dificultate, din cauza restricției de tonaj pe drumul național DN12 B – Târgu-Ocna – Slănic Moldova, în zona cartierului Cireșoaia a orașului Slănic Moldova.

Pe calea ferată circulația se desfășoară cu restricție de viteză și pe un singur fir pe tronsonul Faraoani – Valea Seacă.

Alături de pompierii băcăuani pentru limitarea efectelor fenomenelor meteorologice periculoase, acţionează 148 polițiști cu 100 mijloace din cadrul I.P.J. Bacău, precum și 50 de voluntari din cadrul serviciilor voluntare pentru situaţii de urgenţă, cu nouă mijloace.

Pompierii salvatori băcăuani vor rămâne la datorie pentru limitarea și înlăturarea efectelor negative generate de fenomenele meteorologice periculoase până când comunitățile vor reveni la starea de normalitate.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ