În perioada 14-16 august a.c., poliţiştii sunt la datorie şi acţionează cu fermitate, pentru ca sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului să fie petrecută de cetățeni într-un climat de ordine, linişte şi siguranţă publică.

Peste 800 de poliţişti din cadrul structurilor de ordine publică, rutieră, investigaţii criminale, investigarea criminalităţii economice, explozivi şi substanţe periculoase şi acţiuni speciale, vor executa misiuni specifice pentru asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică, în perioada 14-16 august a.c.

În urma acțiunilor desfășurate în cursul zilei de 14 august a.c. polițiștii au constatat 25 de infracțiuni, din care 14 de natură judiciară şi 6 la regimul circulaţiei rutiere.

Au fost depistate 11 persoane, bănuite de săvârşirea unor infracţiuni şi a fost confiscată o armă neletală.

Polițiștii au urmărit asigurarea unui climat de ordine și siguranță publică, sancționând atât încălcarea normelor de conviețuire socială cât și nerespectarea normelor rutiere. Astfel, în exercitarea atribuțiilor de serviciu, polițiștii au aplicat 266 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste 84 000 de lei.

Din totalul sancțiunilor contravenționale aplicate 49 au fost pentru nerespectarea normelor de conviețuire socială, iar 179 au fost abateri la regimul circulației rutiere. Față de 13 conducători auto s-a luat măsura reținerii permiselor de conducere, iar în 4 situații au fost retrase certificatele de înmatriculare.

La data de 14 august a.c., poliţiştii Serviciului Arme, Explozivi, Substanţe Periculoase din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bacău au efectuat o percheziție domiciliară la locuința unui bărbat de 63 de ani, din comuna Pânceşti.

Astfel, poliţiştii au identificat şi ridicat, în vederea cercetărilor, o armă neletală din categoria celor supuse autorizării, pe care bărbatul de 63 de ani o deţinea fără drept.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracțiunii de nerespectarea regimului armelor și munițiilor.

Poliţiştii rutieri au depistat, la data de 14 august a.c., un bărbat de 47 de ani, din judeţul Ialomiţa , care conducea un autoturism, pe D.N. 2, în localitatea Cleja, cu viteza de 119 km/h.

Bărbatul a fost sancţionat contravenţional, iar complementar s-a luat măsura reţinerii permisului de conducere în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule.

La data de 14 august a.c., poliţiştii care acţionau pe strada Libertăţii din Oneşti au depistat în trafic un tânăr de 23 de ani, din comuna Valea Seacă, judeţul Bacău, care conducea un autoturism în timp ce se afla sub influenţa băuturilor alcoolice.

Rezultatul testării sale cu aparatul etilotest a indicat o concentraţie de 1,16 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care a fost condus la Spitalul Oneşti unde I s-au prelevat mostre biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei.

În urma verificărilor effectuate de poliţişti a rezultat că tânărul în cauză nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducere fără permis şi conducere sub influenţa băuturilor alcoolice.

În localitatea Tg. Ocna, poliţiştii care acţionau pe strada C. Negri au depistat, la data de 14 august a.c., în jurul orei 19.00, un localnic de 58 de ani, care conducea un tractor agricol, în timp ce se afla sub influenţa băuturilor alcoolice.

Bărbatul a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat valoarea de 1,17 mg/l alcool pur în aerul expirat şi a fost condus la Spitalul Oneşti, unde I s-au prelevat mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere sub influenţa băuturilor alcoolice.

Pentru a preîntâmpina evenimentele neplăcute, recomandăm cetățenilor să urmeze câteva dintre sfaturile noastre:

Atenție la genți, poșete și buzunare, atunci când vă deplasați în zone aglomerate
Când plecați de acasă asigurați-vă locuința prin închidrea ușilor și ferestrelor
Evitați consumul excesiv de alcool și stările conflctuale
Nu conduceți autovehicule dacă ați consumat băuturi alcoolice
Respectați regulile de circulație


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ