Polițiștii au desfășurat, în perioada 06-08 mai a.c., activități suplimentare pentru siguranța cetățenilor, prevenirea faptelor antisociale și pentru menținerea ordinii și liniștii publice.

În perioada 06-08 aprilie a.c., peste 150 de poliţişti au acționat suplimentar faţă de dispozitivul zilnic, în județul Bacău, pentru pentru prevenirea faptelor antisociale și asigurarea liniștii cetățenilor.

Astfel polițiștii de ordine publică, de la rutieră, investigații criminale și din cadrul altor structure au efectuat 14 controale, au instituit 13 filtre rutiere și au efectuat alte 15 activități specifice muncii de poliție.

PUBLICITATE

În urma acestor activități au polițiștii au constatat 14 infracțiuni (judiciare, la regimul circulației rutiere sau de altă natură) dintre care 8 în flagrant delict.

Ca urmare a abaterilor constatate polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Bacău au aplicat 610 sancţiuni contravenționale, în valoare totală de 149 200 de lei.

Polițiștii au intervenit și au aplicat 43 de sancțiuni contravenționale la Legea 61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, iar în urma controalelor efectuate la 36 de unități comerciale s-au luat măsuri de sancționare contravențională la Legea 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi de producţie, comerţ sau prestări de servicii ilicite în 6 cazuri.

Pentru prevenirea accidentelor rutiere polițiștii au desfășurat activități în urma cărora au aplicat 544 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 277 pentru depășirea limitei legale de viteză.

Ca măsură complementară, polițiștii au reţinut 48 de permise de conducere în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice și au retras 15 certificate de înmatriculare.

Reamintim că, zilnic, polițiștii acționează pentru monitorizarea traficului rutier și prevenirea accidentelor de circulație

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ