Cazul adolescentei paralizate in urma unui accident provocat de un licean de 16 ani nu ar trebui sa ramâna fara urmari. Fetita implineste, peste doua luni, 14 ani si este extrem de greu de spus daca va mai merge vreodata.

Peste câteva zile, ar fi trebuit sa se bucure de vacanta, insa, nu o va face. Pentru ca sta prin spitale de luni de zile, asteptând o minune care i-ar putea reda posibilitatea sa mai miste mâinile sau picioarele.

Problema este, dupa parerea mea, la nivelul soferului. La 16 ani, nu ai prea multa responsabilitate, sa-ti porti tie de grija, dar sa mai ai grija de altii. Prea usor s-a aprobat posibilitatea ca tinerii de 16 ani sa poata conduce mopede cu patru roti pe drumurile publice.

PUBLICITATE

Chiar si cu viteza limitata la 45 km/h, un astfel de moped poate fi periculos, dupa cum s-a vazut in cazul de fata. La 16 ani, dupa cum spuneam, inca te crezi un mic zmeu care poate totul si caruia nu i se poate intâmpla nimic. Nici la 18 ani nu ai o alta atitudine, dar macar ai responsabilitate deplina in fata legii.

Nimeni nu spune ca fata nu a gresit, atunci când a ales sa accepte invitatia tânarului sofer, in loc sa mearga la ore. Insa, pedeapsa pe care a primit-o este mult prea grea, fata de fapta comisa. Tânarul care a condamnat-o sa stea in pat toata viata isi vede, in continuare, de treburi, ba chiar, am auzit ca ar fi primit o masina noua de la parinti.

Problema este, pâna la urma, la nivelul acesta. Pentru ca parintii decid, pâna la urma, achizitia unei masini, si, deci, daca un copil va fi sau nu sofer la 16 ani. Pâna la o eventuala modificare a legii, decizia se afla in mâinile parintilor. Au fost nevoie de câtiva ani si de mii de accidente, pentru ca legea sa fie schimbata si sa fie nevoie de permis pentru a conduce un scuter.

Câte accidente vor fi necesare pentru ca legea sa fie modificata din nou si mopedele pe patru roti sa nu mai poata fi conduse de la 16, ci de la 18 ani?


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ