PNL contesta votul pe noua lege a salarizarii

4

Liderii organizatiei PNL Bacau acuza PSD si ALDE ca se joaca cu sperantele românilor, prin votarea cresterii salariilor din Sanatate si Invatamânt. Liberalii considera ca PSD a avut posibilitatea, cel putin in ultimi trei ani, sa majoreze salariile, dar nu a facut-o si a emis legea exact inaintea alegerilor prin mijloace incorecte.

„Nu suntem impotriva cresterilor salariale, dar modul in are a facut-o PNL incalca Legea raspunerii fiscale, a fost facuta inaintea ultimei zi a sesiunii parlamentare si fara intrunirea voturilor necesare. Exista probe concrete ca s-a fraudat votul. In plus, nu se spune din ce surse se vor acoperi majorarile”, a spus deputatul Ionel Palar, liderul PNL Bacau.

Acesta a mai spus ca PNL are deja in program o lege a majorarilor salariale, care ar urma sa dubleze salariile de la 1 iulie 2017, iar sursa de finantare ar urma sa fie impozitul pe profitul realizat din capital strain, impozit care ar urma sa ramâna in tara si sa nu mai fie trimis peste hotare, asa cum se intâmpla acum.

„Majorarea pompieristica a salariilor arata ca PSD si ALDE nu au inteles nimic din dorinta generala de reformare a clasei politice si au ramas la acelasi stadiu, de superficialitate si neseriozitate. Prin legea emisa de PSD, primesc majorari mai importante medicii care deja au salarii mari, in timp ce medicii tineri primesc ceva mai putin. La fel se intâmpla si in Invatamânt. In acest mod nu vom reusi sa ii mentinem in tara pe tineri”, a spus si Tudorita Lungu, vicepresedinta PNL: Bacau.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

4 COMENTARII

  1. Inca o dovada ca aceasta clasa politica trebuie sa inceapa cu ei insisi sa se reformeze. Acesti doi politicieni sunt cel mai clar exemplu. Legea in speta – privind responsabilitatea fiscala face referire la parlament ca si entitate bugetara (ex. cheltuieli proprii, salarii etc) si nu la dreptul in sine al organului legiutor de a promova legi, fara restrictii artificiale. USA au dat startul curatirii politicieniilor desprinsi de realitatea umana (da, e nevoie clar de a mari salariile, dar nu ei trebuie s-o faca, ci noi, si nu acu, ci in iulie 20nn… si nu era bicicleta…). Ce mai poate fi spus decat atat. Sa-i demolam la vot. Altfel nu vom scapa de acesti ex fps-isti, ex. fripturisti etc.

  2. Pe voi va doare ca nu ati propus voi aceste mariri, nimic altceva. Va laudati ca aveti un proiect al legii salarizarii pregatit – unde este, de ce nu l-ati promovat ? Simplu, pentru ca nu exista. Nici program de guvernare nu sunteti in stare a prezenta, ati preluat o suma de principii SF teoretice, fara actiuni concrete. Poate e pomana electorala, insa doar acum voi, alesii neamului, va aduceti aminte de alegatori, de nevoile si problemele lor – in rest doar ale voastre. Sunteti acaparati in totalitate de PDL, denumirea de PNL nu va reprezinta, este un fals.

LĂSAȚI UN MESAJ