Foto: Silviu Sarbu / Facebook

Ploia din ultimele 24 de ore a inceput sa puna probleme. In judetul Bacau au fost inundate curti, drumuri si subsoluri, facand necesara interventia pompierilor.

In jurul orei 5.30, ISU Bacau a intervenit in satul Barati, din comuna Margineni, unde apa a inundat doua curti.

La ora 9.00, pompierii bacauani desfasurau misiuni de interventie la Cotofanesti, unde apa a inundat o curte.

E 85 a fost deja inundat in apropiere de Cleja / Foto: Andreea Botez
E 85 a fost deja inundat in apropiere de Cleja / Foto: Andreea Botez

In municipiul Bacau, strada Chimiei a fost inundata si a fost necesara interventia ISU.

Pompierii au intervenit si pe strada Chimistului din Onesti, unde un pasaj a fost inundat.

Pompierii bacauani au intervenit pentru evacuarea apei din subsolul unui bloc de pe strada Mioritei din municipiul Bacau.

In comuna Stefan cel Mare s-a intervenit in satul Negoiesti pentru evacuarea apei de pe carosabil.

Pasajul Stefan Guse a fost deblocat dupa trei ore

FOTO: Mădălina Munteanu
FOTO: Mădălina Munteanu

In aceasta dimineata, incepând cu ora 5 pasajul a fost impracticabil pentru ca din nou pompele de evacuare a apei nu au functionat. Dupa interventia Companiei de Apa si a utilajelor primariei, pasajul a fost redeschis in jurul orei 9.

“Se circula ingreunat, pentru ca toata lumea a iesit cu masinile pe strada. Mai avem o situatie pe Chimiei, acolo unde spargem malurile pentru ca apa sa ajunga pe câmp si sa nu ramâna pe strada”, a declarat primarul Cosmin Necula. Mai exista câteva scoli in care apa a patruns in subsol, care sunt in curs de rezolvare. Avertizarea cod galben de ploi este valabila pâna joi, 13 octombrie.

Pericol de alunecari de teren

Ploile abundente incep sa-si arate efectele in special in zonele dezpadurite. Astfel, echipele de interventie monitorizeaza situatii specifice aparute la Comanesti (acolo unde au mai fost probleme si in vara acestui an, in cartierul Sublaloaia), Moinesti si Brusturoasa.

„Deocamdata nu sunt situatii de case inundate, ci doar curti, acolo de unde se evacueaza acum apa.Situatia se modifica de la o ora la alta. Se intervine la Podu Turcului si Cotofanesti acolo unde au aparut situatii deosebite”, a declarat Carmen Cioltan, purtator de cuvânt al Prefecturii Bacau.

De asemenea, pe telefonul redactiei ne-au contactat localnici din Racaciuni care ne-au spus ca mai multe curti au fost inundate.

Elevii de la scolile din Bacau, trimisi acasa

Pentru a evita orice situații cu potențial de risc pentru copii, primarul municipiului Bacau a decis ca începând cu ora 11, toate unitățile de învățământ din municipiul Bacău să fie evacuate.

“Toți copiii pot pleca acasă! Îi rog pe părinți să își ia copiii de la școli” – a anuntat primarul Cosmin Necula pe facebook.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

9 COMENTARII

  1. Cata prostie poate exista in mintea unui primar incompetent ??? Aintors tot orasul pe dos cu o decizie proasta !! De ce nu il tragem de maneca si sa ii dam un sut in fund ???

  2. Trebuie sa avem si noi rabdare cu noul primar. Acum vede si el ce inseamna o decizie gresita(trag speranta) in a bloca un oras intreg si a crea panica. Invata si el ca e tanar si bine intentionat. Asa isi face si el experienta(pe spatele nostru ca altfel nu are cum)! Sa speram ca a invatat ceva acum si in alte situatii similare sau mai dificile va lua o decizie mai inteleapta! Doamne ajuta!

  3. Pentru luminita:A lua masuri nu inseamna a penica un oras.Eu i-am spus incompetent si nu cred ca am folosit vreun cuvant care putea fi utilizat in acest caz .Cred ca sunteti”luminita de la capatul tunelului”.

LĂSAȚI UN MESAJ