Trimiterea intempestiva a elevilor acasa a creat isterie in oras

Un mesaj publicat pe pagina de facebook a primarului Cosmin Necula prin care cerea parintilor sa-si ia copiii acasa de la scoala a stârnit o adevarata isterie in oras.

A urmat o circulara de la Inspectoratul Scolar Bacau prin care a fost anuntata sistarea cursurilor in toate unitatile de invatamânt incepând cu ora 11.

Parintii erau disperati ca orasul va fi inundat in urmatorul moment, la bursa zvonurilor se vorbea chiar despre ruperea barajului de la Valea Uzului si ca „vine Bistrita mare”.

necula

In acelasi timp, telefoanele parintilor au inceput sa sune, iar strazile s-au aglomerat brusc, oamenii disperati gonind spre scoala!

Ca sa puna frâna acestei isterii generale, Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta a precizat CLAR: „NU exista nici un pericol de inundatie, nu sunt afectate constructii hidrotehnice sau vreun pod! Informatiile care sunt vehiculate nu sunt adevarate si nu fac decât sa creeze o stare de panica.”

„Apele Române” infirma zvonurile despre baraje rupte

Administratia Bazinala Siret a emis un comunicat prin care infirma cu fermitate faptul ca exista baraje rupte sau orice pericol pentru populatie. Redam integral acest comunicat:

„In urma deciziei luate de autoritati referitoare la intreruperea cursurilor in unitatile scolare din municipiul Bacau, Administratia Bazinala de Apa Siret anunta faptul ca TOATE CONSTRUCTIILE HIDROTEHNICE DIN ADMINISTRARE SUNT IN STARE DE FUNCTIONARE. Nu exista niciun baraj rupt”.

Georgiana CERNAT – Relatii cu Presa si Secretariat Tehnic al Comitetului de Bazin SiretPUBLICITATE