Poliţiştii băcăuani au efectuat cinci percheziţii docmiciliare pentru destructurarea unei grupări specializate în furturi din locuinţe. Trei membri ai grupării au fost prinşi în flagrant în timp ce transportau bunuri sustrase din locuinţe din judeţul Iaşi.

Poliţiştii de investigaţii criminale din cadrul Poliţiei Municipiului Bacău şi din cadrul Secţiei 2 Poliţie Bacău, cu sprijinul poliţiştilor Serviciului pentru Acţiuni Speciale, au depistat în flagrant în noaptea de 16/17 septembrie a.c., trei persoane bănuite de săvârşirea mai multor infracţiuni de furt calificat.

În autoturismul cu care se deplasau cei trei, poliţiştii au identificat aparatură electronică şi alte bunuri despre care există suspiciunea că ar fi fost sustrase din trei locuinţe din judeţul Iaşi.

PUBLICITATE

Urmare a acţiunii de prindere în flagrant poliţiştii au efectuat cinci percheziţii domiciliare în municipiile Bacău şi Roman, unde au identificat şi ridicat în vederea cercetărilor mai multe bunuri susceptibile a proveni din săvârşirea de infracţiuni, precum şi 200 de pachete de ţigări de contrabandă.

Şase persoane, cu vârste cuprinse între 24 şi 49 de ani, au fost conduse la sediul Poliţiei Municipiului Bacău în vederea cercetărilor.

Din investigaţiile poliţiştilor a rezultat că membrii grupării, cinci bărbaţi cu vârste între 24 şi 34 de ani şi o femeie de 49 de ani, ar fi săvârşit mai multe infracţiuni de furt calificat, pătrunzănd prin efracţie în locuinţele unor persoane din judeţele Bacău, Iaşi, Vaslui, Suceava Neamţ şi Vrancea, de unde ar fi sustras bani, bijuterii, ceasuri, telefoane mobile, aparatură electronică şi parfumuri.

Faţă de doi dintre bănuiţi, cu vârste de 24 şi 34 de ani, s-a luat măsura reţinerii pentru 24 de ore, urmând a fi prezentaţi Parchetului de pe lângă Judecătoria Bacău, cu propunere de arestare preventive.

Cercetările continuă în vederea stabilirii întregii activităţi infracţionale a celor în cauză.

Activităţile au beneficiat de sprijinul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române şi Departamentului de Informaţii şi Protecţie Internă.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

5 COMENTARII

  1. Observ cu satisfactie că politia urbei face si altceva decit sa aplice amenzi la circulație.Remarc insa de ceva vreme rezultate spectaculoase.Trebuie să recunosc că la Bacău nu se intimplă alte grozăvii pe care le văd in țara pe la posturile tv.Succes,Doamne ajută!

  2. Adevărat domnul scriitor.sefii de acum fac colaborare buna.Nea Vasile Oprisan la judet Tuluc la municipală si Maftei Marian la crimă organizata.Numai că la anu după alegeri ai rezolvâ si pe ăstia sii schimbă si duneavoastra stiti asta ca ati facut un pic de politica dupa revolutie

  3. Hotii nu patesc nimic, judecatorii ii achita. Legiile sunt blande favorizand infractorii. De astea ar trebui sa se ocupe tovarasul deputat Necula, nu cu reclama platita prin presa. Hotii ar trebui batuti cu lanturi.

LĂSAȚI UN MESAJ