21 iunie 2024
ActualitatePercheziții în Onești: Poliția investighează un caz de furt calificat în Belgia

Percheziții în Onești: Poliția investighează un caz de furt calificat în Belgia

Pe data de 21 mai a.c., polițiștii din cadrul Poliției municipiului Onești, în colaborare cu Serviciul de Investigații Criminale Bacău și cu sprijinul colegilor de la Inspectoratul de Poliție Județean Argeș, au efectuat 11 percheziții domiciliare în municipiul Onești. Acțiunile, la care au participat și criminaliști și luptători de la acțiuni speciale, au vizat persoane suspectate de comiterea infracțiunii de furt calificat pe teritoriul Belgiei.

Ancheta a fost declanșată după ce, pe data de 4 aprilie a.c., polițiștii au fost sesizați de către reprezentanții unei societăți comerciale internaționale despre un furt din decembrie 2023. În acea perioadă, persoane necunoscute ar fi sustras două semi-remorci, dintre care una era încărcată cu produse alimentare, de pe teritoriul Belgiei.În urma investigațiilor, polițiștii au identificat patru bărbați, cu vârste cuprinse între 34 și 51 de ani, suspectați de comiterea furtului. Doi dintre aceștia au fost deja depistați și arestați în Belgia.

În timpul perchezițiilor din Onești, au fost descoperite și ridicate diverse bunuri și sume de bani, printre care un cap tractor, produse alimentare, 25.000 de lei, 4.200 de euro și 28.000 de lire sterline. Cercetările continuă în cooperare cu autoritățile belgiene, în cadrul unui dosar penal deschis pentru tăinuire.

Pe tot parcursul procesului penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, inclusiv de prezumția de nevinovăție.spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri

spot_img