Anul acesta școlar, Colegiul Național „Ferdinand I” a împlinit 150 ani de la înființare. 150 de ani de la prima zi de școală în această instituție a culturii și educației. 150 de ani în care zeci de mii de absolvenți au învățat în acest colegiu de prestigiu al Bacăului. Acum, o nouă Generație „Ferdinand 150” și-a luat zborul peste timp al elitismului învățământului băcăuan. O nouă generație a sărbătorii ferdinandiste. „Per aspera, ad astra!” Este deviza unei noi promoții care împlinește vise ale profesorilor, ale părinților și înaintașilor de excepție. O promoție de 197 absolvenți, din 7 clase: două clase de Știinte sociale, o clasă de Știintele naturii și patru clase de Matematică-informatică, care a defilat ieri prin oraș, de la ora 11.00, din Parcul Trandafirilor spre Universitatea „George Bacovia”, unde a avut loc și cursul festiv. Aici, printre momentele deosebite trăite de fiecare, 16 absolvenți au primit și un pașaport de Ferdinand , în semn de prețuire că au ales să studieze la acest liceu, neîntrerupt, din clasa I, până în clasa a XII-a.

„Am parcurs împreună acest drum al căutărilor, al speranțelor, al entuziasmului tinereții, al întrebărilor rostite sau nerostite, cu sau fără răspuns, al idealurilor care se vor confirma în noua etapă spre care și-au întins aripile. Le doresc să fie puternici și curajoși în lumea dezlănţuită şi să arate tuturor că sunt construiţi pentru a fi cei mai buni, așa cum au învățat de la dascălii lor. Avem încredere în ei şi ştim că vor reuşi în tot ceea ce și-au propus.”
prof. Nicu Harasemciuc, director

„Le dorim să poarte prin lume numele școlii pe care au absolvit-o, numele profesorilor care au muncit alături de ei și le-au creat drumul, cu cinste și mândrie! Le dorim multă sănătate, o familie fericită, o carieră strălucită, prieteni adevărați, colaboratori de nădejde și împlinirea tuturor aspirațiilor!”
prof. Nicoleta Zărnescu, director adjunct

Anul acesta Colegiul Național „Ferdinand I” are patru șefe de promoție”, pe:
Teodora Balaș, Alexandra Pravăț, Bianca Trofin – de la clasa a XII-a E (prof. diriginte Cristina Manoliu) și Cosmina Stoica – de la clasa a XII-a F (prof. diriginte Vasile Stoica). Toate au terminat liceul cu media generală 10 (zece), la profilul real, specializarea Matematică – informatică. Toate au avut, în decursul anilor și rezultate deosebite la olimpiadele și concursurile naționale. Teodora își va continua studiile la Drept, în București, Alexandra la Medicină, tot la București, Bianca alege Informatica economică la Iași, iar Cosmina, Informatica la University of Warwick în Marea Britanie.PUBLICITATE