Tribunalul Bacau i-a condamnat la pedepse de cinci si sase luni inchisoare cu suspendare pe membrii retelei care a pus pe picioare o adevarata afacere cu produse petroliere.

Din retea faceau parte angajati din cadrul Romgaz si Petrom care au reusit sa fure intr-un an mii de litri de gaz metan condensat, protejati fiind de politisti din mai multe comune din Bacau si Vrancea care faceau la rândul lor “comenzi” lunare de circa 20 de litri de “condensat”.

Gazul, valorificat de SNGN Romgaz SA în statiile specializate si utilizat la obtinerea de produse chimice (diluanti, uleiuri) de către OMV Petrom, era utilizat si pe post de combustibil la tractoare si masini cu carburatie.

Pe fondul crizei economice si al cresterii pretului la carburanti, furturile de produse petroliere au devenit un fenomen în zona Motoseni – Găiceana – Glăvănesti (din judetul Bacău) si Homocea (judetul Vrancea). 22 de persoane au fost cercetate de procurori, pentru diferite infractiuni – luare/dare de mită, delapidare, furt calificat sau complicitate la acestea, patru fiind politisti.

Pe parcursul anchetei, s-a descoperit ca din retea faceau parte si sefii politistilor trimisi în judecată. Gheorghe O., agent de politie din structurile politiei judiciare, sef de post în comuna Motoseni în perioada 1999 – 2009, este unul dintre inculpatii condamnati.

Procurorii sustin ca acesta “colabora” cu sapte operatori de sondă care scoteau pentru el gaz condensat. Unii pentru bani, altii de frică să nu fie denuntati. Silviu Costel V., sef de post la Politia Găiceana în perioada 2010 – 2011, Daniel Ioan B., ajutorul sefului de post din Găiceana, din 2005 până în 2011, si agentul de politie Jan D., de la Politia Adjud, au primit pedepse intre cinci si sase luni de inchisoare cu suspendare. Impotriva sentintelor, Parchetul poate face apel.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ