22 mai 2024
ActualitatePe 1 Decembrie vor fi înmormântați patru eroi ale căror oseminte au...

Pe 1 Decembrie vor fi înmormântați patru eroi ale căror oseminte au fost descoperite pe Dealul Cireșoaia

Primăria Municipiului Bacău, în parteneriat cu Garnizoana Bacău, organizează două ceremonii militare și religioase, în ziua de 1 decembrie 2022, după cum urmează: 

– între orele 09:00 – 10:00, în Cimitirul Eroilor din str. Constanței, va avea loc oficierea serviciului religios de pomenire a eroilor și ceremonia de înhumare a osemintelor eroilor români, urmată de depuneri de coroane și buchete de flori. 

– între orele 11:00 – 12:00, în Piața Tricolorului, va avea loc un Te-Deum de mulțumire, alocuțiuni, moment artistic și defilarea trupelor din cadrul detasamentului de onoare. In aer, vor survola aeronave ale Bazei 95 Aeriene “Erou Căpitan Aviator Alexandru Şerbănescu”. După acest eveniment oficial, atât asistența, cât și cetățenii municipiului sunt invitați la un program artistic, pana la aproximativ orele 14:30, în Piața Tricolorului. 

Pe scena amplasată în fața Palatului Administrativ, vor evolua:

 Mihaela  Iordache 

 Madalina Petrache si Grupul Vocal “Florile Siretului”

 Elisabeta Unguru si Ansamblul “Saratelul”

 Diana Sarbu

– Colegiul de Artă ”George Apostu” – Grupuri de Folclor

 Baza 95 Aeriană “Erou Căpitan Aviator Alexandru Şerbănescu a comunicat faptul ca, aeronavele IAR-99 Șoim și IAR-330 SOCAT aparținând Bazei 95 Aeriană vor survola, în data de 1 decembrie 2022, mai multe orase printre care si Bacăul, la înălțimi cuprinse între 100 și 300 de metri, cu ocazia ceremoniilor dedicate Zilei Naționale a României.

În acest sens, vor avea loc antrenamente marți, 29 noiembrie, în municipiul Bacău.

Survolul aeronavelor se va executa cu respectarea reglementărilor aeronautice în vigoare şi vor fi luate toate măsurile de siguranţă necesare, astfel încât impactul asupra comunităţii locale să fie minim.

Ceremonia de înhumare a osemintelor eroilor români, se va desfasura in contextul in care s-au descoperit, accidental, 4 oseminte din primul Razboi Mondial, pe dealul Ciresoaia si culmea Cernica din Slanic Moldova. E vorba de doi militari, o femeie si un copil. Cele patru urne au fost analizate la IML Iasi si tocmai au ajuns la Biserica Militara „Sfantul Gheorghe si Eroii Neamului”.  In cadrul ceremoniilor, se vor depune in Cimitirul Eroilor.

Mormantul a fost amenajat cu sprijinul Primariei municipiului Bacau.

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri