21 iunie 2024
OpiniiSub ochii noștriPasiune, talent și inițiativă

Pasiune, talent și inițiativă

Într-un spațiu generos, la parterul unui bloc din municipiul Onești, în cartierul Mal, se află Atelierul de bijuterie contemporană „Midee Concept”. Aici trudește o echipă deosebită, plin de elan tineresc, fiind formată din trei oneșteni, o echipă coordonată de Diana Ciobanu, ale cărei lucrări au fost prezente recent la prima ediție a Săptămânii bijuteriilor din Milano, prin intermediul Școlii de bijuterie contemporană Assamblage.

Tinerii de la acest atelier (Florentina Grigore, Victor Geaman și Diana Ciobanu), doresc să ofere cele mai trainice și frumoase bucurii iubitorilor produselor unicat din aur și argint, dând o semnificație deosebită bijuteriilor. „Am deschis acest atelier printr-un proiect finanțat prin Start-Up Nation, în valoare de 44.000 euro. Această sumă a fost investită numai în utilaje și scule de mână, pe care le folosim pentru turnare, laminare, topitorie și confecționare bijuterii. În municipiul Onești nu mai sunt astfel de ateliere, aici fiecare produs lucrat manual, fiind unicat”, ne-a declarat oneșteanca Diana Ciobanu, menționând că „atelierul este un concept nou, pentru că aici se poate vedea cum lucrăm! Aici ne întoarcem la natură și simplitate și făurim lucruri sensibile.”Dintr-o vitrină bucură privirea vizitatorilor zeci de bijuterii unicate. Aici se fac și recondiționări de bijuterii iar comenzile se realizează în 2-3 zile lucrătoare. „Nu ne dorim produse de serie, ci vrem ca acestea să fie cât mai autentice. Bijuteriile sunt lucrate manual, fiind inspirate de natură, valorile brandului fiind simplitatea, autenticitatea. Practic, ne-am dorit ca atelierul să arate cât mai industrial, fiind combinat cu elemente moderne. Prin tot ceea ce facem vrem să ne întoarcem la valorile simple. Lucrăm foarte mult cu unelte de mână și fiecare membru al echipei noastre aduce valoare brandului prin ideile autentice și îndemânarea sa. Oamenii văd că este un plus să aibă o bijuterie diferită! Ei preferă inovația și au o garanțiă lucrului bine facut”, ne-a declarat Diana Ciobanu, care de 12 ani are pasiunea pentru a realiza lucruri manuale.

Atingând reverberațiile unui suflet dăruit pentru cei din jur, aceasta ne-a declarat la modul sublim că Atelierul de bijuterie contemporană „Midee Concept” din cartierul Mal al Oneștiului (aflat pe strada Dobrogeanu Gherea, la numărul 6), este deschis la orice formă de parteneriat și colaborare iar aici este așteptat orice tânăr care are idei inovatoare și vrea să lucreze în acest domeniu.

„Sunt unul din tinerii care au ales să facă ceva pentru orașul lor. Oneștiul acum este un oraș în care lucrurile merg din ce în ce mai greu și eu doresc tocmai să încurajez tinerii să nu plece din țară, să se reîntoarcă în locurile natale și să își aducă contribuția lor la dezvoltarea acestora! Acum, datorită internetului se pot face foarte multe lucruri! Vreau să nu se uite meseriile acestea vechi – ale meșterilor, și noi, care suntem tineri, să le dăm mai departe și să le reinventăm!”
Diana Ciobanuspot_img
- Advertisement -

Ultimele știri

spot_img