– tânarul preot a oficiat Sfânta Liturghie pentru prima data in capela Casei de copii “Sfânta Maria” din Barati, locul in care el a crescut

“Lasati copiii sa vina la Mine” a spus Mântuitorul, iar la Casa de copii “Sfânta Maria” din Barati aceste cuvinte sunt mai vii ca niciodata. Joi, 25 iunie, in capela asezamântului social, Sfânta Liturghie a fost celebrata pentru prima data de catre preotul Cosmin Croitoru, fost beneficiar al acestui proiect.

De sarbatoarea Nasterii Sfântului Ioan Botezatorul, acesta a primit harul preotiei de la Dumnezeu, prin mâinile Preasfintitului Petru Gherghel, episcop al Diecezei Romano-Catolice de Iasi. Acum, el a pasit in micul altar sub privirile admirative ale surorilor si copiiilor. Prima predica a tânarului sacerdot a fost o conversatie teologica intre acesta si micuti, un dialog dezvoltat pe tema misiunii preotului in societate.

PUBLICITATE

25.06.preot barati BUNA

Inconjurat de 12 confrati, printre care preotul-decan Isidor Dâsca, pr.paroh Andrei Cocianga si preotul Mihai Budau, econom diecezan si presedinte al Asociatiei “Casa de copii Sfânta Maria”, parintele Cosmin a oficiat pentru prima data Sfânta Euharistie. Cu un usor tremur in glas, acesta a invocat Sfântul Duh, fiind urmarit cu smerenie de cei prezenti. La finalul Liturghiei, copiii l-au felicitat in felul lor, prin versuri, cântece si flori.

“Pâna acum, parintele Cosmin v-a fost un frate, de astazi, insa, pentru voi, el este un parinte” a subliniat pr. Mihai Budau adresându-se micutilor crestini din capela. Ca o incununare a evenimentului, toti cei prezenti au iesit in curtea asezamântului pentru a imortaliza in imagini aceasta zi deosebita.

Intervievat de catre reporterii ziarului “Desteptarea”, pr. Cosmin Croitoru s-a destainuit: “Venind aici, am simtit ca m-am intors acasa, cu sufletul plin de recunostinta fata de Dumnezeu si de cei care m-au format ca om. Exemplul de daruire al surorilor care m-au crescut m-a determinat sa-l urmez pe Isus pe calea preotiei.” Cât despre viitor, parintele Cosmin ar dori sa se dedice muncii misionare prin care sa fie alaturi de credinciosi.

la caseta

În solemnitatea Nasterii Sfântului Ioan Botezatorul (miercuri, 24 iunie 2015), la Iasi au fost sfintiti intru preotie 14 tineri: 11 de la Seminarul din Iasi, doi de la calugarii franciscani conventuali si  unul de la calugarii verbiţi (Misionarii Cuvântului Divin). Tinerii preoti din Bacau sunt:  Eugen-Dragos Tamas (Parohia “Sfânta Cruce”), Eusebiu Tulbure (Parohia “Fericitul Ieremia”), Ovidiu Gabriel Bejenaru (Parohia “Sfântul Nicolae”) ,  Iosif-Claudiu Dobos (Horgesti), Emilian Jitaru (Cleja), Madalin Barbut (Nicolae Balcescu). Toti cei prezenti la sfintirea intru preotie au adus lauda si multumire lui Dumnezeu pentru ca si in timpurile de azi continua sa cheme oameni care sa duca vestea cea buna mai departe.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ