20 aprilie 2024
EvenimentPână când mai pot fi folosite cardurile de energie. Știre de ultima...

Până când mai pot fi folosite cardurile de energie. Știre de ultima oră!

Potrivit informațiilor oficiale, 80% dintre beneficiarii acestor carduri au sume de peste 50 de lei disponibile pentru utilizare. Aceste carduri sunt destinate achitării facturilor pentru servicii precum electricitatea, gazele, energia termică, lemnele de foc și alte materiale de încălzire a locuințelor.

Autoritățile au anunțat joi că românii vor putea să mai utilizeze banii de pe cardurile de energie până la data de 31 mai. Această decizie vine ca urmare a prelungirii valabilității acestor carduri cu două luni, în contextul în care peste un milion de români încă nu și-au cheltuit toți banii disponibili, conform datelor Ministerului de Finanțe.

Premierul Marcel Ciolacu a subliniat importanța acestei măsuri sociale, finanțate anul trecut din fonduri europene, care vine în ajutorul a 2,8 milioane de locuințe. Decizia de prelungire a valabilității cardurilor a fost motivată de necesitatea de a asigura că aceste măsuri de sprijin pentru facturi nu sunt risipite.Până acum, cardurile de energie puteau fi folosite până la data de 31 martie 2024, însă această perioadă a fost extinsă până la 31 mai 2024. Românii beneficiari ai acestor carduri pot utiliza banii pentru achitarea facturilor curente sau restante, exclusiv pentru consumul de energie de la adresa de domiciliu a beneficiarului.

De asemenea, aceștia au posibilitatea de a efectua mai multe plăți către diferiți furnizori până când suma disponibilă pe card este epuizată.

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri