„Aceasta este cea mai consistenta investitie in sanatate pe care au realizat-o Consiliul Judetean Bacau si Consiliul Local Onesti. Ea a fost finalizata de curând si zilele trecute am obtinut autorizatiile de functionare”, a declarat primarul municipiului Onesti, Nicolae Gnatiuc, la inaugurarea cladirii in care va functiona de acum inainte Compartimentul de Primire Urgente al Spitalului Municipal.

El a mai mentionat ca „a fost o prioritate pentru noi sa dam in folosinta aceasta investitie, a carei valoare ajunge la 6,5 miliarde de lei vechi, 95 la suta din aceasta suma fiind aportul Consiliului Judetean, iar in proportie de 5 la suta a contribuit Consiliul Local Onesti”.

„Initiativa acestui proiect apartine fostului presedinte al Consiliului Judetean Bacau, Dragos Benea. De la bun inceput Consiliul Judetean Bacau si Consiliul Local Onesti au dorit sa investeasca in spitalul nostru. Au fost diferite propuneri, dar s-a hotarât realizarea Compartimentului de Primire Urgente, ce vine in sprijinul faptului ca in ultimii ani, din 2012 mai ales, a crescut foarte mult adresabilitatea pacientilor catre Spitalul Municipal Onesti. Prin acest proiect au fost achizitionate foarte multe aparate si echipamente medicale, de care spitalul onestean avea nevoie ca de aer! Noile achizitii sunt deja pe pozitii, iar medicii sunt gata sa le preia si sa lucreze cu ele.”
dr. Oana Secara, managerul Spitalului Municipal Onesti

Despre noul Compartiment de Primire Urgente, managerul spitalului a explicat ca spatiile sunt foarte generoase, fiind gândite de dr. Raed Arafat, seful Departamentului pentru Situatii de Urgenta din Ministerul Afacerilor Interne. Acestea respecta toate normativele in vigoare, atât cele nationale, cât si cele europene. Si Directia de Sanatate Publica Bacau este multumita de felul cum a fost realizata aceasta constructie, a mai spus dr. Secara.

„Este un proiect costisitor, dar impreuna cu Consiliul Judetean Bacau mai avem in plan un proiect de investitii pentru acest spital.”

Lucrare realizata intr-un an

Invitat ca sa ia cuvâtul la aceasta festivitate Dragos Benea, fostul presedinte al Consiliului Judetean Bacau, a tinut sa prezinte in mod transant anumite lucruri legate de evenimentul la care a fost prezent. „Era important sa dam drumul cât mai repede la aceasta investitie, de care s-a vorbit mult si uneori intr-un mod rau intentionat! Nu vorbim de festivism, ci de marcarea «unei noi vieti» a Compartimentului de Primire Urgente de la Spitalul Municipal Onesti!”, a declarat Dragos Benea, care a adaugat:

„Vestea buna este ca lucrarea aceasta s-a realizat intr-un an (august 2015 – august 2016), dar legislatia in achizitii a tinut in loc acest proiect aproape doi ani! In 2013, s-a facut asocierea dintre Consiliul Judetean Bacau si Consiliul Local Onesti pentru acest proiect, iar procedurile in legislatia româneasca sunt foarte stufoase, «intortocheate» si destul de complexe!

Este de mentionat si ca lucrurile au mers bine si constructorii si-au facut treaba, fiind cunoscut faptul ca in alte orase «cu pretentii» investitiile au stagnat!” Dragos Benea a mai mentionat si ca mai sunt investitii ale Consiliului Judetean care vor fi receptionate: Sectia de radiologie la Spitalul Judetean Bacau, care va fi dotat si cu un aparat RMN.

Inaugurare cu toate avizele de functionare

In cuvântul sau Sorin Brasoveanu, actualul presedinte al Consiliului Judetean Bacau, a punctat, la rândul sau, ca realizarea acestui Compartiment de Primiri Urgente este rodul unei asocieri intre Consiliul Judetean Bacau si Consiliul Local Onesti.

„Pentru Consiliul Judetean a fost o prioritate, deoarece el vine nu numai in sprijinul locuitorilor Onestiului, ci si al celor din localitatile din jur. Am cerut ca acest compartiment sa fie inaugurat când se obtin toate avizele de functionare, pentru ca in urma noastra sa vina pacientii.

De acum trebuie sa intre in rol cadrele medicale, ce trebuie sa aiba o atitudine prietenoasa si pozitiva cu bolnavii, pentru ca cei care vin aici nu vin de bine!”, a aratat presedintele Sorin Brasoveanu, care a mai vorbit si despre cel de-al doilea proiect pentru spitalul onestean la care institutia pe care o conduce s-a asociat cu Consiliul Local Onesti – modernizarea a patru sectii de la Spitalul Municipal Onesti-, proiect initiat in anul 2014 si pentru care s-a finalizat licitatia.

La inaugurarea noului Compartiment de Primire Urgente al Spitalului Municipal Onesti, managerul Oana Secara a prezentat ulterior fiecare incapere, dar si aparatele noi cu care au fost dotate.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

2 COMENTARII

  1. Usor usor ne opropiem de ceea ce se numeste o tara membra UE. Felicitari pentru investitie si sper ca si pacientii sa stie sa se comporte civilizat in spitale. Constat cu durere ca unii lipesc gume de pat, scuipa pe jos, arunca mizerii. Merita acesti oameni investitii? Nu merita dar daca ar incerca sa se comporte civilizat poate s-ar schimba ceva si in ceea ce priveste pacientii, nu doar medicii.

LĂSAȚI UN MESAJ