Solutie de avarie in centrul Bacaului. In loc de semaforul la buton care i-ar mai fi oprit pe pietoni din a trece incontinuu pe zebra de la magazinul Luceafarul, au fost montate limitatoare de viteza.

La inceputul anului, in buget, a fost prinsa achizitia mai multor semafoare de acest tip care urmau sa apara in mai multe puncte din oras, dar, in luna august, noul primar constata ca nu s-a facut nici un demers pentru achizitie.

„Intr-adevar, acolo trebuia montat un semafor, dar asta este o chestiune de durata si este mai scump. Pentru ca au venit foarte multe sesizari de la oameni, am spus sa montam provizoriu limitatoarele”, a explicat viceprimarul Constantin Scripat.

PUBLICITATE

Acesta a mai spus ca in centru nu mai sunt alte puncte in care se vor monta, in schimb, prin oras, astfel de limitatoare au aparut pe strazile Bucegi, Miron Costin, Veronica Micle, Tipografilor si mai sunt si alte solicitari.

Primele „cocoase” s-au montat in vara pe strada Vasile Alecsandri, la trecerile de pietoni de la Scoala „Spiru Haret” si Colegiul „Anghel Saligny”.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

10 COMENTARII

 1. De laudat efortul, insa sa nu ne trezim cu ele distruse si rupte dupa prima ninsoare cand masinile de deszapezit (pluguri, etc.) “rad” totul de pe drum.
  Acelasi lucru s-a intamplat anterior pe str.Mioritei, la intersectie cu str.Energiei, cand dupa inaugurarea podului si a modernizarilor efectuate in zona, utilajele de deszapezire au “ras” o parte din obiectele de sticla lipite pe strada pentru delimitarea marcajelor de circulatie si a sensurilor de mers.

 2. Semafoarele cu buton erau mai aiurea decat cum se trece acum pe trecerile de pietoni de la Luceafarul , Telekom si piata. Care cum venea se apuca sa butoneze semaforul, nici cele de pe Unirii nu au rezistat mai mult de cateva saptamani, de pe unele panouri s-a sters si vopseaua de la butonat. Regula simpla era sa se monteze semafoare cu durata fixa ca sa mai adune pietonii si sa nu se traverseze ca la cireada cum e acum, dupa cum are fiecare chef, unii stau pe bordura si asteapta iar cand sa accelerezi, hop si el si-a adus aminte ca trebuie sa treaca. Semafor 60 secunde pentru pieton si 90 secunde pentru auto ar fi cel mai ok, in oras dimineata si la amiaza mai bine mergi pe jos, mai nimeresti si un politist in intersectie, deja o jumatate de ora intarziere e asigurata.

 3. Limitatoarele ar fi utile si in apropierea scolilor. Cel mai bun ex este pe George Bacovia la intrarea din spate al Colegiului Ferdinand. Dimineata cel putin este o adevarata aventura sa iti lasi copilul sa treaca singur strada. Dar cred ca în apropierea celor mai multe scoli si licee este aceeasi problemă.

 4. Trebuie luate măsuri , pentru ca exista prea mulți “șmecheri ” care merg ca nebunii cu mașinile lor , sa le mai treacă figurile , au fost prea multe accidente !!!!!!

 5. Ar arata mult mai bine daca ar fi pietonal de la policlinica veche pana la moldova.
  Daca te uiti a devenit un soarecele si pisica, parada prostilor care se lauda in masini si politia care mai mult sta la panda dupa ei. Vara este calvar cu motociclistii. De parcat poti parca doar de la telefoane pana la uniunea artistilor si atat.
  Un centru pietonal ar putea relansa si orasul din punct de vedere arhitectonic . O promenada pt bacauani.
  La subsolul Luceafarului este loc sa se faca o parcare cu plata unde sa poata absorbi masinile care vin in centru sau la starea civila.

 6. Atunci cand se monteaza “cocoase” s-a gandit cineva ce fac serviciile de urgenta cand trebuie sa se deplaseze rapid la fata locului (e.g. salvare, pompieri, politie, etc) ?

 7. Subscriu cu aplauze ”furtunoase ” { la modul serios} la cele postate de CENTRUL BACAULUI .
  A se vedea centrul municipiului Pitesti – la indemana ,vizitat recent!

LĂSAȚI UN MESAJ