21 septembrie 2023
HomeZona zeroFapt diversOmagiu pompierilor, pe mărci poștale

Omagiu pompierilor, pe mărci poștale

Sub îndemnul „Deplin respect pentru biruitorii flăcărilor”, Romfilatelia introduce în circulație, miercuri, 13 septembrie, emisiunea de mărci poștale ZIUA POMPIERILOR”, alcătuită din două mărci poștale (cu valorile nominale de 9 lei și 10 lei) și un plic „prima zi”.

Emisiunea este dedicată zilei de 13 septembrie, care face parte din calendarul istoriei pompierilor, fiind marcată, începând cu anul 1953, în amintirea bătăliei din Dealul Spirii, din 1848, când eroismul lor, dovedit în confruntarea cu oastea otomană, a fost recunoscut și onorat oficial de domnitorul Alexandru Ioan Cuza. În anul 1863, când oștirea română reorganizată, primea noile drapele naționale, domnitorul a ales pentru festivitate ziua de 13 septembrie.Pompierii sunt numiți și „eroii de fiecare zi”. Munca lor nu se limitează numai la incendii. Ei sunt salvatorii oamenilor și bunurilor în caz de inundații, cutremure și dezastre naturale sau provocate.

Cu o pregătire profesională și practică deosebită, pompierii sunt într-o permanentă stare de alarmă. Disciplinați și acționând curajos, se constituie ca un scut puternic pentru protejarea vieții și bunurilor semenilor. Activitatea lor se desfășoară, de cele mai multe ori, într-o stare de iminent pericol. Unii își pierd viața și devin eroii noștri, păstrați permanent în sufletele membrilor comunității pe care i-au salvat și protejat.

Un pios omagiu eroilor căzuți la datorie și un sincer La mulți ani!, în zi de sărbătoare națională, eroilor noștri din fiecare zi, angajați cu devotament și curaj într-o acțiune definită ca protecție și salvare a semenilor și bunurilor acestora.

Alte titluri
Alte titluri

Poștași acuzați că au furat cardurile sociale ale sătenilor și au cheltuit banii

  Polițiștii Serviciului de Investigaţii Criminale Bacău au identificat...

Tragedie pe șantierul Autostrăzii Moldova: O explozie a ucis patru muncitori

În cursul nopții trecute, autoritățile din Vrancea au fost...

Lucrările la proiectele de mobilitate din Moinești se apropie de finalizare

Primăria Moinești a emis un comunicat de presă pentru...

Ultimele știri