2 decembrie 2023
ActualitateO nouă tranșă de bani pentru alimente

O nouă tranșă de bani pentru alimente

Familiile nevoiașe, care trăiesc la limita subzistenței, vor beneficia în această lună de o nouă tranșă de bani pentru achiziționarea de alimente de bază. Ultima zi de virare a ajutorului financiar, pe cardul de alimente al fiecărui beneficiar, a fost ziua de 15 august.

Amintim că familiile și persoanele singure vulnerabile, care se încadrează în programul de sprijin financiar pentru alimente, vor primi pe card (voucher), în această lună suma de 250 lei.

Anul acesta familiile și persoanele singure care se încadrează în criteriile de acordare vor beneficia, în total, de 1.500 lei. Această sumă se va vira în șase tranșe egale, de câte 250 lei.În 2023, cardul se încarcă o dată la două luni cu 250 lei, sumă care va putea fi utilizată în termen de 12 luni. Banii nu pot fi folosiți decât pentru achiziționarea produselor alimentare de bază.

La acest sprijin financiar au dreptul pensionarii din sistemul public de pensii, cei din evidența caselor sectoriale, beneficiarii de drepturi acordate în baza unor legi cu caracter special, precum și copiii și adulții cu dizabilități încadrați în gradul de handicap grav, accentuat sau mediu, ale căror venituri nete lunare sunt mai mici sau egale cu 1.700 lei.

Același drept îl au și familiile care au cel puțin 2 copii în întreținere, și cele monoparentale, dacă venitul net lunar pe fiecare membru component este mai mic sau egal cu 675 lei, precum și beneficiarii de ajutor social și persoanele fără adăpost.

spot_img
spot_img
- Advertisement -spot_img

Ultimele știri