20 aprilie 2024
SănătateO nouă specialitate în regim de spitalizare de zi in cadrul Spitalului...

O nouă specialitate în regim de spitalizare de zi in cadrul Spitalului Buhuși

Începând cu luna decembrie 2023, Spitalul “Prof. Dr. Eduard Apetrei” din Buhuși a adăugat o nouă specialitate în cadrul serviciilor sale medicale – pneumologia în regim de spitalizare de zi. Această inițiativă are ca scop depistarea, diagnosticarea, tratarea și monitorizarea pacienților afectați de diverse boli ale aparatului respirator, cum ar fi bolile pulmonare, bronșice, pleurale și ale mediastinului. Această abordare se concentrează pe metode nechirurgicale, cu excepția Tuberculozei Pulmonare și Extrapulmonare, care sunt gestionate prin Programul Național de Prevenire, Combatere și Tratament al Tuberculozei din România.

Din luna iulie 2023, clinica a înregistrat numeroase diagnoze ale unor afecțiuni pulmonare variate, inclusiv boli pulmonare obstructive, interstițiale și neoplazice. Dotată cu echipamente imagistice și funcționale de ultimă generație, clinica permite depistarea și tratarea precoce a afecțiunilor neoplazice pulmonare, reducând semnificativ timpul de așteptare între diagnosticare și îndrumarea către specialitățile conexe pentru tratamentul adecvat, cum ar fi intervențiile chirurgicale și tratamentul oncologic. Aceasta a avut un impact semnificativ asupra creșterii speranței de viață și a calității vieții pacienților, oferindu-le posibilitatea de a beneficia de tratament în stadii incipiente ale bolilor.

De asemenea, Dispensarul TBC Buhuși a trecut printr-un proces de îmbunătățire atât în ceea ce privește infrastructura interioară, cât și exterioară, pentru a răspunde nevoilor specifice ale Programului Național de Prevenire, Combatere și Tratament al Tuberculozei din România. Acest efort are ca scop oferirea condițiilor optime conform standardelor medicale în vigoare și asigurarea unui mediu propice pentru tratarea eficientă a pacienților cu tuberculoză.“Pneumologia (din greaca pneumon = plămân + logos = știință) este o ramură a medicinei care se ocupă de studiul aparatului respirator în condiții normale și patologice. Prin specialitatea sa, pneumologia aduce beneficii semnificative în identificarea, diagnosticarea, tratarea și recuperarea pacienților cu diverse afecțiuni respiratorii. În acest context, pneumoftiziologia, care include și ftiziologia, joacă un rol crucial în cercetarea microbiologică specifică a bacilului Koch, epidemiologie, metodele de diagnostic, tratarea și profilaxia tuberculozei”, afirmă Dr. Tudor Daniel MONORAN, medic specialist pneumologie.

Pentru programări și informații suplimentare, cei interesați pot accesa numărul de telefon: 0234 262 141. Adresa locației este Strada 1 Mai, nr. 80, Buhuși.

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri