4 octombrie 2022
10 C
Bacău

O nouă serie de bilete la tratament balnear

.

HomeActualitateO nouă serie de bilete la tratament balnear

Astăzi, 11 aprilie, Casa Județeană de Pensii (CJP) Bacău începe vânzarea biletelor la tratament balnear subvenționat din cea de-a IV-a serie din acest an. Deși sunt și în stațiuni unde baza de tratament aparține unor firme private, nu numai în cele în care locațiile se află în proprietatea Casei Naționale de Pensii Publice, locurile sunt în număr mic.

Mai exact, pentru această serie, pensionarilor și asiguraților în sistemul public de pensii, din județul Bacău, le sunt rezervate 86 locuri (bilete) în stațiunile 1 Mai, Amara, Bălțătești, Căciulata, Călimănești, Covasna, Felix, Herculane, Lacu Sărat, Nicolina, Neptun, Ocna Șugatag, Pucioasa, Sarata Monteoru, Sovata și Vatra Dornei.Dar, surprinzător, din cele 86 locuri, numai pentru 39 a fost depusă cerere la CJP Bacău și, prin urmare, acestea le-au fost alocate automat solicitanților. Pentru celelalte 47 bilete (1 Mai, Amara, Neptun, Ocna Șugatag, Pucioasa și Sarata Monteoru) nu a fost înregistrată nicio solicitare, astfel că vor fi scoase la vânzare liberă. Persoanele, care au repartiție, își vor ridica biletul de la CJP Bacău până în data de 15 aprilie, inclusiv. La cumpărarea biletului, beneficiarii vor prezenta recomandarea de la medicul de familie ori de la cel de specialitate, pentru tratamentul pe care îl vor urma în stațiune.

Persoanele cu dizabilități au dreptul la gratuitate în baza certificatului de încadrare în grad de handicap și a ”Programului individual de reabilitare și integrare socială” (original și copie), dar și ele trebuie să prezinte recomandarea de la medic. Sejurul (data de plecare la tratament) va începe în 24, 25 sau 26 aprilie, ziua diferind în funcție de fiecare stațiune și hotel. Următoarea serie va debuta în 10 mai.

Alte titluri
Alte titluri

Din peste 80 de permise reținute în weekend, mai mult de jumătate au fost din cauza vitezei

Poliţiştii băcăuani au acţionat în weekend pentru prevenirea și...

Trei tineri au furat un telefon și 700 de lei

  Polițiștii Secției 4 Poliție Rurală Podu Turcului au...

Microbuz școlar pus sub sechestru din cauza consilierilor locali

Un microbuz școlar IVECO și un autoturism Dacia Duster...

Cum să-i înveți pe copii abilități de rezolvare a problemelor

Copiii întâmpină probleme în fiecare zi, fie cu jucăriile...

Opinii
Opinii

Ce facem când sună alarma?

Scenarii, profeţii, avertismente, conspiraţii, declaraţii belicoase, ameninţări, demonstraţii, anexări, victorii şi înfrângeri, arme, crize, inflaţie, teamă, exod, coronavirus, negocieri, alte conflicte care inflamează lumea,...

Ploaia care va veni

Există numeroși oameni care încă se întreabă de ce a fost masacrată atâta lume în regimul "terorii" franceze, de după Revoluția de la 1789....

Ultimele știri