16 iulie 2024
ActualitateO nouă casă, un nou început

O nouă casă, un nou început

Un vis devenit realitate în localitatea Putini din comuna băcăuană Răchitoasa: doi frățiori orfani de mamă, Sebi și Lavinia, au primit cheile noului lor cămin. Cu siguranță, mama lor din ceruri le zâmbește, iar realizarea acestui proiect impresionant a fost posibilă datorită eforturilor comunității și implicării multiple.

Marius Simionică, inițiatorul acestui proiect umanitar de anvergură, a împărtășit bucuria realizării acestui vis pe rețelele de socializare, subliniind emoția momentului și recunoscând efortul colectiv care a făcut posibilă această transformare. Cu toate că detaliile tehnice ale construcției sunt impresionante, Marius Simionică se concentrează asupra bucuriei aduse copiilor și mulțumirii către toți cei implicați.Când Marius a început acest proiect nobil, pe teren se găsea doar o bucată de pământ și o cămăruță din lut și lemn, care servea drept locuință și pentru dormit, și pentru gătit. Apa și electricitatea erau doar visuri, dar astăzi se înalță o casă modernă, de aproximativ 70 mp, cu toate facilitățile necesare unei vieți normale.

De la acoperișul sistemului complet Lindab, tâmplăria completă din PVC, izolația termică și până la instalația electrică, fiecare aspect a fost bine gândit și implementat.

Un moment crucial a fost asigurarea accesului la apă și electricitate. Un puț forat la adâncimea de peste 35 m furnizează acum apă la casă, iar un sistem de panouri fotovoltaice asigură necesarul de energie electrică. De asemenea, s-a pus accent pe opțiuni alternative de încălzire, inclusiv o centrală pe lemne/peleți și un șemineu în living.

Marius Simionică nu uită să mulțumească tuturor celor implicați în acest proiect, de la prieteni și parteneri de afaceri până la comunitatea online care a susținut această cauză. Costul total al proiectului, inclusiv materiale, manoperă, mobilier și utilități, a fost de aproximativ 39.500€, o sumă care a fost depășită prin contribuții generoase și implicare comunitară.spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri