Primăria municipiului Bacău organizează o nouă campanie gratuită de sterilizare a ciinilor din curțile bacauanilor.

Campania, ce va avea loc în cabinetul autorizat al adăpostului public Bacău (Calea Republicii, nr. 181), este finanțată de “Wir retten Hunde e. V”, un ONG din Germania ce se ocupă de salvarea ciinilor fără stăpin.

Deținătorul ciinelui trebuie sa facă dovada cu buletinul sau cartea de identitate că locuiește în orașul Bacău. Se acceptă un singur ciine per deținător. Nu se acceptă ciini de rasă.

Înscrierile se pot face între orele 9 – 14, la nr de telefon 0234 – 524024. Intervențiile chirurgicale sunt programate vineri, 26 iulie, între orele 09:00 – 13:00. Sunt disponibile 20 de locuri.

Prima campanie gratuită dintr-un lanț de campanii lunare (iunie, iulie, august, septembrie) organizată de Primăria Municipiului Bacău s-a încheiat cu un bilanț mulțumitor. S-au sterilizat 13 ciini cu proprietar de pe domeniul privat.

Ținta acestor campanii sint ciinii din curțile băcăuanilor, ciini de rasă comună care duc la o înmulțire necontrolată a populației canine din oraș. Pe lingă controlul înmulțirii, sterilizarea este benefică pentru animal, reducându-se incidența cazurilor de cancer și infecții la animalele sterilizate. Se asigură astfel o viață mai lungă și mai sănătoasă ciinelui.