Preotul Eduard Mihai Cosa a fost investit in functia de paroh al comunitatii romano-catolice din nordul municipiului Bacau

In ziua in care credinciosii romano-catolici sarbatoresc Duminica Bunului Pastor, membrii parohiei “Fericitul Ieremia” l-au intâmpinat pe noul lor paroh, parintele Eduard Mihai Cosa.

La intrarea in sfântul lacas, acesta a fost primit in mod traditional cu pâine si cu sare. Insotit de catre parintele-decan Isidor Dâsca dar si de preoti colaboratori, pr. Eduard Mihai Cosa a intrat in biserica in ropotul de aplauze al credinciosilor prezenti la Sfânta Liturghie.

Prezentându-l comunitatii pe noul paroh, pr. Isidor Dâsca a spus: “Va indemn, ascultati de glasul pastorului vostru pentru ca acesta va conduce catre acea «pasune» a lui Dumnezeu, va conduce catre mântuirea sufletului si catre invierea din morti.” Dupa citirea Evangheliei, parintele Cosa a tinut prima sa predica in aceasta noua titulatura.

“E greu sa prezinti in câteva cuvinte un plan pastoral gândit pentru mai multi ani. Sarbatoarea de astazi ne ofera câteva principii si linii calauzitoare privind acest plan. Isus spune: «Eu sunt Pastorul cel Bun care isi da viata pentru oile Sale», asa si eu vreau sa fiu o calauza pentru membrii acestei parohii” a spus pr. Cosa in cuvântul sau de invatatura.

Apoi, in mod solemn, pr. decan Isidor Dâsca a inmânat noului paroh insemnele prin care acesta si-a intrat in drepturi: Evanghelia, crucea de binecuvântare si toate cele de trebuinta pentru propovaduirea cuvântului lui Dumnezeu si slujirea comunitatii.

Preotul Eduard Mihai Cosa s-a nascut la data de 4 octombrie 1964, in localitatea Valea Mare – Faraoani, judetul Bacau. El vine dintr-o familie cu inalte valente spirituale, printre fratii sai numarându-se PS Anton Cosa, episcop de Chisinau, si preotul Francisc Cosa, slujitor al Domnului in Italia.

Din anul 1985 urmeaza cursurile Institutului Teologic Romano-Catolic din Iasi dupa care, in vara anului 1991, este hirotonit preot de catre PS episcop Petru Gherghel. Dupa mai multi ani petrecuti in diverse parohii si dupa completarea studiilor prin absolvirea cursurilor de masterat la Institutul Pontifical “Teresianum” din Roma, pr. Cosa revine pe meleagurile natale activând in perioada 2002 – 2010 ca “Spiritual” si profesor la Seminarul si Liceul Teologic romano-catolic din Bacau.

Intre anii 2005 si 2010 este ales membru in Consiliul Pastoral Diecezan si responsabil al Oficiului Diecezan pentru Cler. Din octombrie 2010 este numit secretar-general al Conferintei episcopilor din România.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

4 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ