20 iulie 2024
Zona zeroMemoriaO amintire păstrată în timp: Ceasul floral din Centrul Bacăului

O amintire păstrată în timp: Ceasul floral din Centrul Bacăului

Fotografia redă o viziune nostalgică asupra unui punct de referință urban care a dominat peisajul orașului Bacău pentru mai mulți ani – ceasul floral situat lângă Hotelul Moldova. Această creație excepțională a fost realizată de maestrul ceasornicar Popovici Victor și a fost îmbogățită de o lucrare ceramică impresionantă, ilustrând sistemul solar, semnătura inconfundabilă a artistului plastic-ceramist Anton Ciobanu.

Lucrarea lui Ciobanu nu a fost doar un simplu obiect de artă urbană, ci o manifestare vie a creativității sale, transpusă într-o formă durabilă care a devenit parte integrantă a istoriei orașului. Ceramica de mari dimensiuni a prezentat într-un mod memorabil planetele și stelele, aducând o notă de frumusețe și originalitate în inima Bacăului.Din păcate, artistul Anton Ciobanu a părăsit această lume împreună cu creația sa artistică, dar moștenirea sa continuă să trăiască în această fotografie și în inimile locuitorilor orașului Bacău. Ceasul floral, cu sistemul solar artistic încorporat, nu a fost doar un element de utilitate, ci a devenit o emblemă a identității locale și a istoriei orașului.

Fotografia servește nu doar ca amintire a unui trecut bogat, ci și ca o oglindă a importanței artei în spațiul urban. În fiecare detaliu al acestei opere, putem citi pasiunea și devotamentul artiștilor care au contribuit la creația acestui monument deosebit, martor al trecerii timpului în inima Bacăului.spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri