FOTO: Bihon.ro

Polițiștii de frontieră bihoreni au depistat o adolescentă de 15 ani care a încercat să treacă ilegal frontieră, folosindu-se de cartea de identitate a surorii sale, în vârstă de 21 ani.

La data de 13.08.2015, orele 17.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Borș — I.T.P.F. Oradea, s-a prezentat pentru a ieși din țară, călătorind că pasageră într-un microbuz marca Mercedes Sprinter, înmatriculat în România, cu destinația Italia-Milano, o persoană de sex feminin care s-a legitimat cu o carte de identitatea românească.

La control, polițiștii de frontieră au sesizat deosebiri de fizionomie între persoana în cauză și cea din fotografie, motiv pentru care au demarat cercetările.

Astfel, s-a stabilit faptul că persoana în cauză este o minoră, în vârstă de 15 ani, domiciliată pe raza județului Bacău, care a declarat că documentul pe care l-a prezentat la control l-a luat de la sora ei, care este majoră, fără acordul acesteia. A recurs la aceasta metodă deoarece intenționa să ajungă în Italia și nu avea acordul părinților pentru a efectua călătoria.

Polițiștii de frontieră au întocmit minorei în cauză acte de urmărire penală sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de fals privind identitatea și tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale care se impun.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ