14 aprilie 2024
ContrasensNu vreți să mai sprijiniți Ucraina? S-ar putea să aveți probleme!

Nu vreți să mai sprijiniți Ucraina? S-ar putea să aveți probleme!

La câteva zile după ce a publicat un articol referitor la programul oficial de asasinate ale serviciilor secrete ucrainene, The Economist publică un nou articol interesant în care președintele Zelensky amenință Occidentul că ar putea avea “probleme” dacă oprește ajutorul pentru Ucraina.

Să o luăm de la un capăt, pentru că această amenințare nu este singulară; au mai fost lideri mai puțin importanți care au emis astfel de amenințări, dar este pentru prima dată când însuși președintele Ucrainei formulează astfel de avertizări cât se poate de explicite.

Pe 5 septembrie, The Economist publică un articol intitulat “Inside Ukraine’s assassination programme – În interiorul programului ucrainean de asasinate,” în care membrii SBU recunosc senin că plănuiesc și execută uciderea unor persoane incomode pentru regimul de la Kiev. “Valentin Nalivaychenko, care conducea SBU la acea vreme, spune că schimbarea a avut loc atunci când liderii Ucrainei de atunci au decis că o politică de întemnițare a colaboratorilor nu era suficientă. Închisorile debordau, dar puțini au fost descurajați. „Am ajuns, fără tragere de inimă, la concluzia că trebuie să eliminăm teroriștii”, spune el. Și agenții SBU recunosc asasinarea unor comandanți din Donetk, din 2015-2015: Mihail Tolstîh, alias „Givi”, ucis într-un atac cu rachetă; Arsen Pavlov, alias „Motorola”, aruncat în aer într-un lift; Alexander Zaharcenko, aruncat în aer într-un restaurant.

Asasinatele sunt aprobate de președinte; unii agenți ai serviciilor secrete spun, însă, că țintele sunt alese în funcție de impulsul de moment, nu de logică. “Unele dintre crime au un rol psihologic util, spune el: de a ridica costurile crimelor de război și spiritele ucrainenilor de rând,” scrie publicația.

Așadar, programul de asasinate există și este oficial iar presa occidentală nu are nimic împotriva; dacă teroriștii sunt de la SBU, sunt teroriști “buni”, nu se pune problema să fie puși laolaltă cu teroriștii Statului Islamic ori ai Al Qaida.

Pe 10 septembrie, The Economist publică un nou articol: “Donald Trump will “never” support Putin, says Volodymyr Zelensky” – „Donald Trump nu-l va sprijini „niciodată” pe Putin, spune Volodymyr Zelensky”.

În care președintele ucrainean este citat cu următoarea declarație: «Reducerea ajutorului acordat Ucrainei nu va face decât să prelungească războiul. Și ar crea riscuri pentru Occident în propria curte. Nu există nicio modalitate de a prezice cum ar reacționa milioanele de refugiați ucraineni din țările europene la abandonarea țării lor. Ucrainenii s-au „comportat bine” în general și sunt „foarte recunoscători” celor care i-au adăpostit. Nu vor uita acea generozitate. Dar nu ar fi o „poveste bună” pentru Europa dacă ar „alunga acești oameni într-un colț”».

Practic, el spune că refugiații ucraineni – nemulțumiți de reducerea ajutorului acordat de Occident – ar face prăpăd.

O amenințare mai clară decât asta nu poate exista.

Cum nu poate exista nici un răspuns pe măsura acestei amenințări.

Am aflat, astfel, că Ucraina are un program terorist care funcționează și că, dacă se supără pe Occident, nu se va da în lături să-l folosească pentru a se răzbuna pe țările care nu mai decartează bani și arme regimului de la Kiev.

Ce să spunem? Slavă Occidentului că a creat așa ceva…

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri