Aeroportul Internațional Bacău
FOTO: Aeroportul Internațional Bacău

Miercuri dimineață, la ora 7,25, de pe noul terminal al Aeroportului Internațional „George Enescu” (AIGE) din Bacău au plecat spre Bergamo 127 de pasageri, iar la ora 9, alți 164 spre Liverpool.

Toate procedurile au respectat cerințele impuse de standardele aeroportuare, neînregistrându-se incidente, arată specialiștii AIGE. La instalarea noilor echipamentelor și transferul activității s-a lucrat multe săptămâni, însă ultimele conexiuni speci0ce activității de procesare, în special cele în care erau implicate instituțiile din domeniul securității (SRI, Poliția de frontieră, Vama), au fost realizate în noaptea de marți spre miercuri.

Pentru ca totul să decurgă așa cum era programat, au colaborat câteva sute de angajați ai acestor structuri și ai Aeroportului.

„A fost un efort considerabil, o premieră pentru activitatea aeroportuară din Bacău. Mobilizarea tuturor instituțiilor a fost exemplară și ne bucurăm că de miercuri, 15 noiembrie, cursele aeriene de la AIGE Bacău se desfășoară într-un cadru de normalitate prin noul terminal”, a declarat Oana Chelaru, președinte executiv al Aeroportului Internațional „George Enescu” Bacău.

Investiția la Aeroportul Bacau cuprinde terminalul de pasageri, un nou turn de control, un terminal intermodal pentru transport rutier, clădiri tehnice (garaj, uzină electrică, centrală), scări pasageri, un sistem de balizaj, o platformă de întoarcere, două căi de rulare, platforme și o parcare cu 258 de locuri.

Alte articole