Noi tineri arhitecți au devenit membri ai Filialei Bacău-Neamț a OAR

Filiala Bacău-Neamț a Ordinului Arhitecților din România (OAR) are, de joi, 7 decembrie, cinci noi membri deplini, tineri arhitecți care au finalizat perioada de stagiu în profesie și care au primit diplomele de membri ai acestui Ordin odată cu certificatele de drept de semnătură profesională.

Noii membri ai filialei sunt Octavian Stahie (îndrumat în stagiu de arhitectul Andrei Daniel Florea), Daniel Laurențiu Vasiliu (îndrumător Constantin Rotaru), Puiu Butunoiu (îndrumător Marius Eugen Vădeanu), Alexandru Mihai Solomon (îndrumător Răzvan Bârsan) și Dan Nuțu (îndrumători George Kythreotis și Pieris Koumis). Dintre cei cinci noi membri, doar primii trei au fost prezenți la ceremonialul organizat de Filiala OAR, ceilalți doi fiind deja la lucru în Marea Britanie.

Diplomele de membri ai Filialei OAR au fost înmânate de președinta acesteia, arh. Liliana Bârgu. „Am prezentat una dintre expozițiile pe care noi le organizăm cu lucrările noilor arhitecți ce obțin drept de semnătură profesională – a spus Liliana Bârgu.

Astfel de expoziții și ceremoniale au loc anual, de opt ani încoace, la finalul stagiului profesional pe care trebuie să-l facă fiecare absolvent al unei facultăți de arhitectură. Stagiul este reglementat prin lege, este pentru arhitecții absolvenți ai studiilor de specilitte, are loc sub îndrumarea unui arhitect consacrat și durează doi ani. La final, o comisie a OAR face evaluarea stagiarilor”.

Evenimentul organizat de Filiala OAR Bacău-Neamț a fost, practic, și o veritabilă reuniune profesională, la care au participat, cu prezentări și expuneri prof. dr. arh. Mircea Ochinciuc, de la Universitatea de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu”, din București, și Ioana Pînzaru, de la aceeași universitate, doctor în urbanism și Head of Project Manager la Ytong România.

La același eveniment au fost prezenți și membri ai Filialei Bacău-Neamț a Uniunii Arhitecților din România.

Alte articole