Ioan Bujor, primarul comunei Dofteana, afirma, în vară, după finalizarea podului din Larga, că va construi o biserică nouă pentru enoriașii din Parohia Dofteana II. Vechiul lăcaș, ridicat pe la 1740, e în stare avansată de degradare și punea în pericol viața credincioșilor.

„Am construit sau reabilitat alte biserici din comună, doar promisiunea pentru Parohia Dofteana II a rămas neonorată, mărturisea edilul, în iunie. S-a întâmplat așa din cauză că parohia nu avea niciun act de proprietate și a trebuit să facem acțiune de constatare în instanță. Parohia a devenit proprietar, apoi am mai cumpărat un teren vizavi pentru cimitir.”

Primarul Ioan Bujor s-a ținut de cuvânt. Au trecut doar șase luni și biserica e deja ridicată, finanțarea fiind asigurată din bugetul local. Mai sunt de realizat finisajele, pavajul și bordurile.

PUBLICITATE

Noua biserică a Parohiei Dofteana II are trei hramuri: Sf. Cuvioasă Parascheva, Nașterea Sf. Ioan Botezătorul și Sf. Mare Mucenic Efrem cel Nou.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ