20 aprilie 2024
EconomieNoi granturi nerambursabile în a treia ediție „Comunitățile Pădurii de Mâine”

Noi granturi nerambursabile în a treia ediție „Comunitățile Pădurii de Mâine”

înscrierile se pot face până pe 31 martie, pentru granturi între 3.000 și 30.000 de euro 

Fundația Pădurea de Mâine are, în acest an, o nouă rundă de finanțări nerambursabile în Programul „Comunitățile Pădurii de Mâine”. Bugetul alocat este de 150.000 de euro, iar granturile pot ajunge la 30.000 de euro pentru un proiect. Proiectele pot fi depuse până pe 31 martie. Programul este aplicat acum și în județul Bacău. 

A treia ediție a programului de granturi Comunitățile Pădurii de Mâine urmărește să stimuleze dezvoltarea durabilă a comunităților care depind de pădure din România. În primele două runde ale programului (2022-2023) au fost contractate zece proiecte, cu o valoare totală a finanțărilor acordate de aproape 2,6 milioane de lei. Proiectele admise sunt, în prezent, în diferite faze de implementare în județele Bacău Argeș, Brașov, Buzău, Cluj, Harghita și Satu-Mare. Acestea includ domenii precum educație, economie socială, amenajări care pun în valoare pădurile comunitare și serviciile pe care acestea le oferă și, bineînțeles, împăduriri și reîmpăduriri. Coordonatele ediției 2024 

Proiectele individuale pot primi finanțări între 3.000 și 30.000 de euro. Cofinanțarea proiectelor asigurată de beneficiari se punctează suplimentar, dar nu este obligatorie.

Proiectele pot fi depuse până pe 31 martie 2024. Evaluarea acestora va fi făcută de evaluatori profesioniști și independenți, conform strategiei programului și codului de conduită, între 1 aprilie și 31 mai 2024, urmând ca pe 15 iunie să fie anunțate rezultatele.

Mai multe informații, Ghidul Solicitantului și modelul cererii de finanțare sunt disponibile pe site-ul Fundației Pădurea de Mâine, la adresa www.padureademaine.ro/comunitati.

Fundația Pădurea de Mâine promovează rolul pădurii în lupta cu schimbările climatice, prin proiecte de împădurire și reîmpădurire, educație și conștientizare, dezvoltare comunitară și susținerea inovării în domeniul silviculturii durabile. Fundația s-a constituit în anul 2019, pentru a crește anvergura programului de reîmpădurire cu același nume lansat în 2017. Până acum, Pădurea de Mâine a plantat peste un milion de puieți pe terenuri cu dificultăți de regenerare din zece județe. Programul multianual de granturi nerambursabile „Comunitățile Pădurii de Mâine” susține dezvoltarea durabilă a comunităților forestiere și se va desfășura în perioada 2022-2031, în limita resurselor financiare disponibile. 

Mihail Caradaică, Director executiv al Fundației și managerul de proiect: „În viziunea noastră, cele mai sănătoase păduri sunt gestionate de comunități prospere, în pas cu noile tehnologii din domeniul silviculturii și protecției mediului. Aceste granturi sunt un stimulent important pentru ca actorii comunitari – ONG-uri, instituții, întreprinderi sociale și așa mai departe – să realizeze că soluțiile cu impact real pot fi găsite în fiecare comunitate și pot fi puse rapid la treabă.”

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri