Doi martori au dat, marti, declaratii in dosarul de mita al fostului primar Romeo Stavarache.

Nicolae Onica, fost viceprimar in perioada 2004-2008, nu a fost de prea mare ajutor magistratului, sustinând ca nu stie prea multe despre contractele incheiate de primarie (care fac obiectul dosarului penal), nu a participat la semnarea lor si nu avea atributii pe aceasta linie.

Nici despre sponsorizarile catre anumite firme/asociatii nu a auzit, a declarat Onica, si a aflat de acuzatiile la adresa fostului primar, din presa.

PUBLICITATE

“Nu am primit bani de la Rusu Costica (denuntator in dosar, n.r.). Stiu ca avea societati de constructii si contract cu primaria pentru iluminat, prin SC Elco. In 2014, Rusu Costica a venit la mine, la birou, si a incercat, in mod tendentios, sa-mi aduca aminte de o discutie din 2008 cu privire la suma de 100.000 lei. Eu, in 2008, când spune el ca am avut discutia, nu mai eram viceprimar, nici consilier, nici in functie politica. I-am spus ca e gresit ce spune. Am inteles, din ce spunea el, ca acea suma trebuia data catre Asociatia de handbal”, a declarat Onica.

A auzit ca trebuie facute sponsorizari

Despre contractul de iluminat dintre primarie si Elco, a povestit mai detaliat Toader Otetea, seful Serviciului Drumuri, Retele si Iluminat Public din Primaria Bacau, din 2002 pâna in prezent: despre tarifele mari, incercarile repetate ale fostului primar de a rezilia contractul, negocierile fara succes cu Elco.

“Primarul nu mai dorea sa continue contractul si, in 2011, am primit dispozitie de la dl. Stavarache sa nu mai facem comenzi catre Elco, pâna nu face o propunere cu pret diminuat. (…) Din noiembrie 2011 si pâna in martie 2012, nu am mai emis comenzi, perioada in care s-au adunat foarte multe reclamatii de la oameni privind problemele cu iluminatul. S-au reluat, pâna la urma, platile, am primit dispozitie de la viceprimarul Luchian”, a precizat Otetea.

In ceea ce priveste acuzatiile la adresa fostului primar, angajatul primariei a declarat ca auzise, la un moment dat, de la Radu Iliuta, director la Elco, ca trebuie sa faca anumite sponsorizari.

Reamintim ca, in urma cu circa doua luni, Costica Rusu si-a mentinut in instanta acuzatiile din denuntul facut la DNA, in legatura cu acelasi contract de iluminat:

“M-am intâlnit cu dl. Stavarache, in biroul lui, pentru a-l intreba ce trebuie sa facem ca sa inceteze cu procesele si presiunile pentru rezilierea contractului de iluminat public. (…) Mi-a facut semn ca va inceta cu procesele si am dedus ca, daca voi plati acel procent (50 la suta, n.r.), toate problemele vor inceta. Tariful pe stâlp era de circa 38 de euro din care trebuia sa achit jumatate. (…) Am vorbit si cu directorul de la Elco, Iliuta Radu, despre aceasta intelegere si am stabilit ca, in fiecare luna, când se intocmea o factura pentru iluminat public, sa achite jumatate din suma pe care o incasa”, declara atunci Costica Rusu.

El mai sustinea ca sume importante de bani au fost achitate in conturile mai multor firme – Mediabac (editorul Ziarului de Bacau), Interprint, Asociatia Top Sport. In total, a estimat el, a platit circa 800.000 lei.

La acel termen, s-a vorbit si despre o intelegere de spaga intre directorul Elco, Radu Iliuta, si directorul din Primaria Bacau, Toader Otetea. Intelegerea a fost recunoscuta de Radu Iliuta care a sustinut, in instanta, ca Otetea i-a pretins o suma de bani: “Otetea pretindea o suma de 2 euro/stâlp pentru stâlpii la care se faceau lucrari si 50 la suta din tariful de 38 euro pentru stâlpii la care nu se faceau lucrari. Aceasta intelegere era intre mine si Otetea Toader.”

Otetea a avut, marti, posibilitatea sa raspunda la aceste acuzatii: “Nu am discutat cu nimeni de la Elco despre sume de bani, spaga. Nu am primit niciodata bani, bunuri sau alte foloase necuvenite.”


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

12 COMENTARII

 1. Ce vorbesti , Onică curat, cred ca glumesti! Vezi cum a reabilitat toate scolile din Bacau numai pe acte fictive, in realitate jale. A dat un var galben si sanatate.

  • Directorii de ce nu sunt intrebati de DNA despre procesele verbale pentru efectuarea lucrarilor de reparatii?
   Impreuna au impartit spaga!
   Vezi Colegiul Mangeron,etc..

 2. romica dute tata la parnaie ca oricum ai mai stat si pe acasa ai mai scris o carte ca ai fost la biblioteca. Cam 5 luni stai. Acu sa nu fie canicula ca e mai nasol nu prea au aer conditionat. Poate te lasa astia sa te duci mai prin toamna

 3. Dar Onica a furat, daca asa abfost, cu mafia din Isj Bavau, condusa in acea vreme de Ovidiu Cojocaru. Acesta este acoperit fe Justitia mafiota din judet. Este MASON, la cum se lauda, si nimeni nu a avut tupeu sa-l infunde in parnaie. Cu bautura cum mai sta???

LĂSAȚI UN MESAJ