Ninsoare de pluș, calificare de aur

Handbal masculin/ Cupa României

Într-o seară în care peste o mie de băcăuani și-au demonstrat generozitatea, donând jucării copiilor nevoiași, handbaliștii CSM Bacău au obținut o splendidă victorie contra prim-divizionarei Dunărea Călărași. „Csmeii” au acces în „sferturile” Cupei grație unui succes cu 32-31 obținut dupa loviturile de la 7 metri. Golul decisiv a fost marcat de juniorul Andrei Drăgan

O seară de basm pentru handbalul băcăuan. O seară a inimilor mari și a brațelor tari. O seară ce a reunit peste o mie de băcăuani în jurul unei acțiuni de caritate („Cu o simplă jucărie poți să faci o bucurie”), care s-a împletit cât se poate de fericit
cu un meci de handbal masculin: CSM Bacău- Dunărea Călărași, în „optimile” Cupei României.

Suporterii au luat drumul Sălii Sporturilor cu câte o jucărie de pluș destinată copiilor nevoiași, dar și cu speranța că tânăra echipă a „csmeilor” va reuși surpriza și va elimina din Cupă-prin divizionara condusă de ex-băcăuanul Adrian Petrea. Și cum dar din dar se face raiul, publicul băcăuan și echipa sa favorită au urcat în Paradis, la capătul unui meci de infarct, câștigat cu 32-31. Un meci decis la loviturile de la șapte metri, după ce la finalul celor 60 de minute scorul a fost egal, 27-27.

Cu un super-Hanțaru, gazdele au deținut inițativa în primul mitan, încheiat cu 13-12 pentru CSM, care a condus la un moment dat și cu patru goluri. După pauză, Dunărea Călărași a basculat rezultatul de la 15-17 la 18-17 pe trei goluri consecutive realizate de ex-ul Dospinescu.

Elevii lui Gabi Armanu au început o cursă de urmărire care s-a finalizat fericit in ultimul minut, atunci când Juverdianu a înscris golul de 27-27, iar Freiwald a „securizat” rezultatul ce a dus meciul în zona loviturilor de la 7 metri. Seria primelor 5 lovituri s-a încheiat nedecis (3-3), după care, la 31 egal, Dinescu a trimis în transversală, iar juniorul Andrei Drăgan a marcat golul unei victorii de aur. O victorie care duce CSM-ul în „sferturi” și readuce handbalul băcăuan în prim-plan.

CSM Bacău- Dunărea Călărași 32-31, după executarea loviturilor de la 7 metri (27-27 la finalul celor 60 de minute de joc și 13-12 la pauză).

CSM Bacău: Rusu, Freiwald, Crăciunescu- Hanțaru (8 goluri), Gal (4), Broască (3), Juverdianu (3), Cotinghiu (3), Dumitriu (2), Kurteș (2), Ionescu (1), Păunică (1), Atănăsoaie, A. Drăgan, Păunescu, Burbulea.

Dunărea Călărași: Erhan, Șelaru-Peric (5), Dospinescu (4), Lazovic (4), Grasu (3), Fotache (3), Gurkovsky (3), Timofte (2), Nosrati (1), Vartic (1), Starchenko (1).
Dan Sion

Alte articole