n cei mai mulţi îşi doresc să devină poliţişti n sunt urmaţi de tinerii care vor să îmbrace uniforma de jandarm şi de cei care au ales şcoala de pompieri

Ministerul Afacerilor Interne (MAI) vrea să rezolve problema deficitului de personal din instituţiile subordonate, după ce foarte mulţi au plecat la pensie, şi, pentru prima dată, va organiza o sesiune de admitere şi în iarnă, pe lângă cea din vară. Anunţul a fost făcut la jumătatea lunii octombrie şi imediat s-a dat startul recrutărilor, sesiunea de admitere fiind programată pentru perioada 13 – 21 ianuarie 2018.

Perioada de înscriere s-a încheiat marţi, 5 decembrie, şi au fost destui băcăuani care şi-au depus dosarele şi vor să înceapă o carieră în uniformă, dacă trec cu bine şi de concurs. Cei mai mulţi au optat, aşa cum era de aşteptat, pentru Poliţie, numărul locurilor în şcolile de profil fiind mai mare.

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Bacău a recrutat 264 de persoane, care s-au înscris şi vor merge să dea admitere la Şcoala de Agenţi de Poliţie „Vasile Lascăr” Câmpina, care are 1.300 de locuri, sau la Şcoala de Agenţi de Poliţie „Septimiu Mureşan” Cluj-Napoca, unde sunt 300 de locuri.

Câteva zeci de alti tineri au ales Jandarmeria. „În total, s-au înscris 85 de tineri, dintre care 19 fete şi 66 de băieţi”, a declarat plutonier Alexandra Dănculea, purtător de cuvânt la Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Bacău, unitate care s-a ocupat cu recrutarea doritorilor. Acestora li se mai adaugă alţi 10 candidaţi, care s-au înscris la Gruparea de Jandarmi Mobilă Bacău. Ei sunt aşteptaţi la examen la Şcoala Militară de Subofiţeri Jandarmi Drăgăşani (350 locuri) sau la Şcoala Militară de Subofiţeri Jandarmi Fălticeni (350 locuri).

Şi La Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Bacău şi-au depus cereri de înscriere 23 de tineri, care vor să devină salvatori. Pentru ei şi ceilalţi din ţară, care au ales această uniformă, sunt 300 de locuri scoase la concurs la Școala de Subofițeri de Pompieri și Protecție Civilă „Pavel Zăgănescu” Boldești, dintre care 25 de locuri sunt de maiștri militari auto. Durata studiilor la toate aceste şcoli de subofiţeri este acum de doar un an şi pentru această sesiune condiţiile au fost şi ceva mai lejere. Spre sfârşitul lunii noiembrie, s-a eliminat criteriul de înălţime, iar cei care iniţial nu îndeplineau această condiţie s-au putut înscrie la concurs.

Alte articole