S-au afisat primele note la Titularizare 2016. Ministerul Educatiei a facut publice, miercuri, 27 iulie, rezultatele, inainte de contestatii, ale acestui concurs, organizat pentru cadrele didactice din invatamântul preuniversitar.

Desi anul acesta la examenul de titularizare s-au inscris initial 716 candidati, au intrat efectiv in examen doar 549 dintre ei. Comisia de corectare a lucrarilor a anulat o teza (pentru ca nu a respectat metodologia), ce apartine unui candidat la disciplina Educatie fizica si sport, asa ca in total au fost 548 de note. O scadere fata de acum un an, când au fost 555 de lucrari trimise la corectare, si fata de acum doi ani, când au fost 769.

La Titularizarea 2016 in judetul Bacau prima nota este 9.75, la Matematica, si apartine candidatei Cristina Cosor, care o medie generala de 9.81 (cu nota de la inspectia de la clasa). Urmeaza Andreea Andrei, cu 9.60 la Biologie si o medie generala de 9.57 si Ana Sofroni, cu 9.55, tot la Biologie, cu o medie generala de 9.66.

PUBLICITATE

Au obtinut o medie generala (nota de la proba scrisa si nota de la inspectia de la clasa) de peste 5 (cinci) in total 411 candidati – procent de promovare 75 la suta. Dintre acestia, cu medie generala peste 7 (sapte) sunt 291 de candidati – promovare 53.10 la suta. Cei cu note peste 7 pot fi angajati in sistem pe perioada nedeterminata (ca titulari), iar cei cu note peste 5, pe perioada determinata (ca suplinitori calificati sau necalificati). Cu medii generale intre 5 si 7 sunt 120 de candidati. In aceste zile, candidatii nemultumiti pot depune si contestatii, iar rezultatele finale vor fi afisate pe 3 august.

Urmeaza repartizarea candidatilor promovati pe unul din posturile vacante sau rezervate, in mai multe etape, prin sedinte publice, care incep pe 8 august.

La nivelul judetului Bacau, in anul scolar viitor, sunt 248 posturi titularizabile (perioada nedeterminata), dar si alte 2.017 netitularizabile (perioada determinata). Cea mai mare concurenta este pe catedrele de Limba si literatura româna, pe posturile de invatator si educator, dar si pe disciplinele Matematica si Educatie fizica.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ