In politica româneasca treburile sunt clare: nimic nu este batut in cuie. Cine se asteapta ca liderii politici sa respecte angajamentele din campania electorala si blestemele cu care i-au lovit pe adversari, va fi deziluzionat. Daca politica este arta compromisului, cu siguranta, in România compromisul merge pâna la compromitere.

Caci politicienii au reusit sa compromita nu doar ideea de confruntare, pluripartidism dar sapa pâna si la temeliile ideii de democratie incercând sa fenteze alegatorii. Dupa ce PNL a fost scuturat zdravan, fiind muls de o seama de membri care au format PLD, partid, ulterior, fuzionat cu PD, ar fi crezut cineva ca aceasta formatiune se va mai alia vreodata cu partidul care a vrut sa-i puna funia de gât?

Iata, insa, ca tradarile trecute nu sunt in nici un caz un motiv pentru a refuza o alianta care ar putea aduce functii importante liderilor de partid si control asupra alegrilor viitoare prin intermediul consiliilor judetene.

Caci, in România alegerile nu se câstiga la urne prin confruntarea diferitelor programe electorale, ci prin controlul primarilor care sunt “determinati” sa convinga lumea sa voteze cu unii sau cu altii. E amuzant cum se plâng unii dinspre partea dreapta ca PSD-ul imparte galeti si pungi cu faina pentru a obtine voturi. Stati linistiti, toti o fac!

Si pentru ca am amintit de PSD, acest partid “de ciocoi”, cum era numit de Dan Diaconescu in campania electorala, tocmai s-a aliat cu PPDD.

Miza o reprezinta tot controlul consiliilor judetene. Si ce scuipati isi mai aruncau unii altora inainte de alegeri! Dar foamea e mare, frica de puscarie si mai mare, politicienii au familii mari de hranit, remuneratia, dupa buget, mica, asa ca trebuie sa fie creativi pentru a depasi aceste momente tulburi.

In rest, confuzia este la ea acasa, vorbaria goala, cât cuprinde si bine ca e vara si cresc buruienile ca sa avem ce mânca.