Discutii intense in aceste zile intre formatiunile politice care au reusit sa trimita, in urma scrutinului din 5 iunie, reprezentanti in viitorul Consiliul Local al municipiului Bacau. In urmatorii patru ani, forul legislativ va fi format din 9 consilieri PSD, 5 PNL, 4 PSRO, 2 ALDE, 2 PMP si independentul Cristian Ghinghes.

Pentru a forma o majoritate necesara pentru a guverna local, PSD trebuie sa negocieze in acest moment pe functii si proiecte. Evident, cele mai importante posturi sunt cele de viceprimari, disputate de partidele care au cei mai multi consilieri locali.

Pe de alta parte, la nivel national PSD are un protocol de colaborare cu ALDE. Primarul ales Cosmin Necula (foto) a declarat ieri ca este mai mult decât dispus la dialog.

PUBLICITATE

„Intind mâna tuturor fortelor politice, sterg cu buretele tot ce a fost in campanie pentru ca trebuie sa ne gândim la binele cetatenilor municipiului. Acum, discutiile sunt pe proiectele administrative.” Acesta a mai spus ca PSD are nume pregatite pentru functiile de viceprimar, dar chiar si acestea vor trece „obligatoriu prin biroul organizatiei municipale a PSD.”

In rest, nu a oferit alte detalii vizavi de negocieri. „M-ar onora o propunere de viceprimar si mi-as dori un post. Deocamdata, la nivel de municipiu nu s-au purtat discutii, prima data sa lamurim la nivel de judet”, a declarat Dragos Stefan, fost candidat la functia de primar al municipiului din partea ALDE si unul dintre numele vehiculate pentru a ocupa functia de viceprimar.

Procedural, dupa finalizarea centralizarii datelor din ziua alegerilor, dosarul de primar ajunge la Judecatoria Bacau pentru validare, iar dosarul pentru consilierii locali, la Consiliul Local. In sedinta de constituire a noului consiliu, fiecare dintre consilieri va primi certificatul constatator. Abia apoi, forul legislativ isi poate incepe treaba.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ