21 iunie 2024
ContrasensNe bagă din nou la coteț?

Ne bagă din nou la coteț?

Dinspre SUA ne vin vești îngrijorătoare: s-ar fi descoperit o nouă mutație periculoasă a virusului care a bântuit acum doi ani lumea și se preconizează revenirea la măsurile de protecție: măști, vaccinuri, lockdown. Și pe la noi au ajuns unii să afirme că s-au infectat, prilej numai bun să vedem, din nou, pe străzi cum circulă perechile de mascați. Autoritățile sanitare, care se dăduseră la fund în ultima perioadă, au reînceput să-și facă auzit glasul și să ne atenționeze că vin vremuri nasoale, fără să explice unde s-a dus virusul în ultimii ani și de ce nu au mai fost probleme fix de când Rusia a invadat Ucraina.

Desigur, ne amintim cum a fost data trecută: manipulări, minciuni, interdicții, cenzură plus tupeu cât cuprinde din partea autorităților care primiseră puteri mai mari decât avuseseră vreodată autoritățile comuniste. Ne putem aminti cum un grup secret de oameni comunica cifre care nu puteau fi verificate, întrucât se impusese cenzura. Trebuia să crezi orbește în informațiile comunicate de “sursele oficiale”. S-a dovedit ulterior că sursele oficiale mințeau de înghețau apele.Asistăm acum la o situație ciudată: unii dintre cei care pedalau isteric pentru introducerea cât mai multor restricții se dau, azi, loviți în aripă și țipă isteric că ei nu-și amintesc să fi fost făcute discriminări. Au uitat repede cum în magazine erau garduri care împiedicau nevaccinații să cumpere altceva decât produse de la supermarket, cum dacă nu erai vaccinat nu puteai juca la loto, cum nu puteai intra nevaccinat într-un magazin de bricolaj, considerat neesențial, cum la meciuri, la nunți, la cluburi ori pe terase erau acceptați numai vaccinații. Chiar și la un banal festival gastronomic ținut în aer liber nu puteau intra decât vaccinații.

Iar mai târziu, ce să vezi?! Vaccinații se îmbolnăveau la fel ca nevaccinații. Desigur, s-au găsit explicații: cei care se îmbolnăveau se virusau ori prea aproape de momentul vaccinării, ori când vaccinul “expira”. Totuși, au trecut doi ani și nimeni nu explică de ce, în țările cu procent mare de vaccinare, continuă să moară oameni, cifrele deceselor fiind mai mari decât înainte de “pandemie”. Și nu o să amintesc despre morțile subite ale unor persoane tinere, vaccinate și perfect sănătoase, care făceau sport. Cum nu o să amintesc nici despre avalanșa de piloți de avion care au murit în condiții suspecte, unii chiar în timp ce pilotau avioanele.

Autoritățile au de dat niște explicții. Deocamdată nu o s-o facă. Preferă să ne bage din nou la coteț, ca să reia afacerile bănoase cu materiale sanitare, cu vaccinuri, cu medicamente. Au impresia că figura va ține din nou.

Asta rămâne de văzut.

 

spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri

spot_img