FOTO: CRE BACAU

O noua „captura” de plase ilegale de pescuit a fost realizata, marti seara, 30 august, si la prima ora a diminetii de miercuri, 31 august, de catre voluntarii Centrului Regional de Ecologie (CRE) Bacau aflati, alaturi de reprezentanti ai Inspectoratului de Jandarmi Judetean (IJJ),intr-o actiune de monitorizare pe aria naturala protejata, Lacurile Racaciuni, Galbeni si Bacau.

In ciuda vremii nefavorabile, respectiv pe un vant puternic, echipa CRE si IJJ Bacau a reusit, marti seara,identificarea a 1.000 de metri de plase de pescuit ilegale aruncate in Lacul Galbeni, in care erau prinsi pesti de specii diferite, in special caras.

1.000 metri de plase ilegale de pescuit, scoase din Lacul Galbeni / FOTO: CRE Bacau
1.000 metri de plase ilegale de pescuit, scoase din Lacul Galbeni / FOTO: CRE Bacau

“Daca lacul Racaciuni a fost gasit ‘curat’, pe Galbeni lucrurile au stat cu totul altfel. Din pacate, braconierii au reusit sa se faca nevazuti in intuneric”, au spus reprezenatntii CRE Bacau.

Din plase a fost eliberata o cantitate de aproximativ 50 kg de peste. Pe malul Lacului Bacau, la prima ora a diminetii de miercuri, voluntarii CRE au gasit, totodata, „abandonate” de catre braconieri, plase de pescuit.

Malurile lacurilor sunt depozite de gunoaie / FOTO: CRE Bacau
Malurile lacurilor sunt depozite de gunoaie / FOTO: CRE Bacau

De asemenea, au constatat echipele de monitorizare, malurile lacurilor „servesc” in continuare ca depozite de deseuri pentru populatie.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

7 COMENTARII

  1. Sa se faca controale in Galbeni…ziua stau in crasme si noaptea ii gasesti in balta cu sute de metri de plasa ca sa nu mai spun de cati bani fac ei din afacerea asta…

  2. La galbeni braconierii sunt mana in mana cu cel care pazeste sau ce dracu face el la porti acolo. Am vazut cum au intrat cu barca,au intins plasele si dupa au tras la mall a iesit unu sa uitat stanga dreapta dupa care au tras repede barca si au bagat-o la.paznic cu ajutorul acestuia. Luatil pe rahatu ala si bagatil la cusca vreo 4 5 luni asa

  3. La cati jandarmi pazesc MARII HOTI SI PUTUROSI ai ROMANIEI , macar cativa ar putea fi relocati mai cu folos si pe timp de noapte ,iar daca s-ar umbla un pic la regimul utilizarii armelor nu ar mai disparea chiar toti (braconierii ) in noapte !!

LĂSAȚI UN MESAJ