Mircea Mihaies a fost desemnat de un juriu al Uniunii Scriitorilor din România, format din Adriana Babeti, Dan Cristea, Daniel Cristea Enache, Ioan Holban, Eugen Negrici, Irina Petras, Alex Stefanescu, Razvan Voncu, Mihai Zamfir (presedinte), drept Scriitorul anului 2016 pentru volumul “Ulysses 732. Romanul unui roman”, aparut la Editura Polirom, în cadrul Galei Scriitorilor Anului, organizata la Iasi.

Mircea Mihaies este profesor al Universitatii de Vest, unde preda – la Facultatea de Litere, Istorie si Teologie – cursuri de literatura engleza si americana. Nominalizarea a fost facuta de Uniunea Scriitorilor Români, juriul a avut de ales dintre 12 scriitori, desemnati, la rândul lor, scriitorul câte unei luni a anului de referinta.

“Ulysses, 732. Romanul romanului” este un impresionant volum de critica si exegeza literara, în care analizeaza, capodopera lui James Joyce, Ulysses.

Pentru acest volum, Mircea Mihaies a fost desemnat „Scriitorul lunii octombrie”. În competitia pentru titlul de Scriitorul anului 2016 au mai intrat Mircea Cartarescu, Ana Blandiana, Gheorghe Grigurcu, Gabriel Dimisianu, Radu Cosasu, Matei Visniec, Livius Ciocârlie, George Balaita, Ioan Es. Pop, Ovidiu Genaru (pentru volumul “Terapia cu îngeri”, Editura Junimea, desemnat Scriitorul lunii august), si Andrei Oisteanu.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ