Asta-toamna, toti specialistii in meteorologie anuntau ca ne asteapta, in Europa, cea mai grea iarna din ultima suta de ani, ca va fi cumplit, troienele se vor inalta catre cer, va fi groaznic de frig si ne vor clantani dintii.

Iata ca suntem la jumatatea lui ianuarie si n-am avut parte de iarna pâna acum. Gerul ne-a ocolit, zapada ne-a iertat si doar ceata ne-a facut ceva necazuri.

E drept, iarna nu s-a incheiat din punct de vedere calendaristic si ne ameninta unii meteorologi ca gerul va veni prin februarie si o sa mai plece pe la vara.

Totusi, iarna incepea, traditional, pe la jumatatea lui noiembrie. A trecut noiembrie, a trecut decembrie, trece si ianuarie si as fi asteptat niste explicatii de la serviciile de meteorologie. Sa spuna cu subiect si predicat de ce au gresit estimarea.

Pentru ca altfel incep sa cred ca agentiile de marketing au ajuns si la meteorologi, asa cum au ajuns la alte categorii de specialisti care ne ameninta cu Apocalipsa daca nu ne vaccinam, daca nu cumparam pasta de dinti cu Aloe Vera sau daca nu frigem bine carnea de pui.