Dacă nu vor fi contestații…

Contractul de execuție pentru autostrada Bacău – Brașov va fi semnat la finele acestei luni, a anunțat, joi, ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, prezent la noi în oraș pentru a inspecta șantierul Șoselei de Centură.

Acesta a anunțat că s-au finalizat documentele tehnice ale proiectului și că la finele lui octombrie va veni în Bacău special pentru semnarea contractului de execuție.

Deputatul Lucian Șova a întărit cele spuse de ministru afirmând că s-a trecut de faza evaluărilor de oferte:

“Avem speranța că se va semna cât de curând și contractul de execuție. De la Bacău vor porni toate autostrăzile care vor lega Moldova de restul țării, spre București sau spre Transilvania. Bacăul va fi centrul comercial al Moldovei”, a spus deputatul băcăuan.

Peste 40% execuție

Ministrul Transporturilor a mai afirmat ca șoseaua de centură a Bacăului a ajuns la peste 40% execuție fizică, mai precis, 43%. “În ciuda unora care spuneau tot felul de lucruri, iată că am ajuns să turnăm primii kilometri de asfalt pe prima autostradă din Moldova, aici, în Bacău”, a spus Răzvan Cuc.

Acesta a mai declarat că nu au existat în istoria ministerului pe care-l conduce atâtea șantiere pe care să se lucreze într-un ritm alert. Ministrul a lăudat constructorii români, și în mod  special firma care execută lucrările la centura Bacăului.

“Nu laud doar constructorii mari, ci și firmele mici românești, pe care antreprenorii străini uită să le mai plătească. Nu am o problemă cu firmele străine, ci cu cele care nu lucrează, care vin cu avocați, cu presiuni diplomatice la ministrul Transporturilor, cele care nu vin cu utilaje, ci cu două laptopuri și o mapă pentru acele “claim”-uri, să mai facă un ban nemuncit. Românii nu fac așa ceva, românii chiar muncesc”, a mai arătat ministrul Răzvan Cuc.


PUBLICITATE