Sindicalistii din sanatate anunta ca miercuri, 19 octombrie, vor fi in greva de avertisment cu intreruperea activitatii intre orele 8.00-10.00, cu asigurarea urgentele si a unei treimi din activitatea normala.

Protestele s-ar putea sa nu se opreasca aici, daca revendicarile celor de la Sanitas nu vor fi solutionate.

„Prin aceasta greva vrem sa tragem inca un semnal de alarma cu privire la situatia salarizarii din sistem”, a declarat Aurel Cretu, liderul Sanitas Bacau.

La Spitalul Judetean de Urgenta Bacau pacientii care vor veni dimineata in policlinica pentru consultatii sau tratamente in ambulatoriu vor fi intâmpinati cu afise care anunta greva de avertisment de doua ore.

Nu vor fi insa lasate sa astepte cazurile urgente. Daca nici dupa aceasta forma de protest nu se vor gasi solutii la solicitarile angajatilor din sanatate, respectiv inlaturarea inechitatilor salariale si acordarea sporurilor la salariul de baza actual, pe data de 31 octombrie se va declansa greva generala pe termen nelimitat.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

3 COMENTARII

  1. Foarte tare liderul Sanitas Dl Cretu care este totodata si seful serviciului personal de la SJU Bacau. Cred ca si noaptea in somn negociaza cu el insusi pentru binele personalului sanitar.

    • Organizatia Sanitas Bacau este practic inexistenta.Platim cotizatia lunara pt un cozonac si o punga de cafea de sarbatori.Nu am vazut nici un lider sa vina sa vorbeesca despre drepturile asistentilor medicali,despre garzile neplatite care se numesc ture de noapte pt care doctorii primesc bani cand dorm.

  2. NU am vazut nici un lider interesat de greva din Sanitas Bacau.Platim degeaba cotizatii ca nu se respecta drepturile asistentilor medicali,mai ales ca garzile peste normativ sunt denumite ture de noapte si sunt platite ca cele de zi ,in comparatie cu medicii care sunt platiti pt garzi atunci cand dorm.

LĂSAȚI UN MESAJ