Membri ai corpului diplomatic din patru țări au vizitat Oneștiul

  Ambasadorii statelor Belarus și Congo – Excelențele Lor Andrei M. Grinkevich și Nixon Bomoy Losila, dar și reprezentanți ai ambasadelor Cehiei – ministrul Milan Paprnik și Andreea Negreanu Blendea – reprezentantul comercial al Ambasadei Argentinei în România, au fost, marți, 14 noiembrie, oaspeți ai municipiului Onești.

  Alături de ei au venit Barbu Mihăescu – reprezentantul Camerei de Comerț Elveția-România și Valentin Preda – reprezentantul Bursei Române de Afaceri.

  Înalții oficiali și reprezentanții celor două importante organizații economice au participat la o inedită reuniune organizată de Agenția Avangarde, condusă de Andreea Radu, în care s-au întâlnit cu primarul Nicolae Gnatiuc și cu membri ai conducerii primăriei Onești, dar și cu o parte dintre consilierii locali și cu un grup de oameni de afaceri din municipiu interesați de oportunități de afaceri cu investitori din țările reprezentate.

  Oaspeților le-a fost prezentat municipiul Onești din punct de vedre economic și social în primul rând, dar și județul Bacău în tabloul economic creionat de președintele Camerei de Comerț și Industrie, Doru Simovici. Consiliul Județean Bacău a fost reprezentat la această reuniune de Silviu Florian Botez, director executiv al Direcției Dezvoltare durabilă și management al proiectelor.

  Participanții și în special oaspeții străini au aflat care sunt principalele proiecte de dezvoltare ale județului și municipiului Onești, dar care sunt și domeniile în care oneștenii și-ar dori parteneriate cu investitori străini.

  De asemenea, participanții au putut afla amănunte deosebite despre dezvoltarea statelor din care au venit oaspeții lor și care sunt domeniile de care aceste state ar fi interesate în România și în județul Bacău și în special în municipiul Onești.

  Invitații oneștenilor au vizitat, apoi, societățile Croco, Agricultorul și Chimcomplex, dar și Biserica din Borzești. Joi, 15 noiembrie, oaspeții vor vizita Catedrala Ortodoxă din Onești.

  Asupra celor prezentate la această reuniune vom reveni cu amănunte.

  Alte articole