18 mai 2024
ActualitateMaximafiliști băcăuani premiați la Expoziția Filatelică Mondială EFIRO 2024

Maximafiliști băcăuani premiați la Expoziția Filatelică Mondială EFIRO 2024

Maximafiliștii băcăuani Vasile Doroș și Gheorghe Ardeleanu au fost premiați la recenta Expoziție Filatelică Mondială EFIRO 2024, organizată la Biblioteca Națională a României.

Vasile Doroș a participat cu exponatul „George Enescu în suita marilor muzicieni europeni”, căruia juriul i-a acordat Diploma și Medalia de Vermeil Mare – cea mai importantă distincție acordată la clasa de maximafilie la această expoziție mondială. Cu această medalie au mai fost apreciați și doi maximafiliști din București și unul din Franța.

Gheorghe Ardeleanu a participat cu exponatul „Reprezentanți iluștri ai literaturii franceze”, care a fost apreciat cu medalie de Argint Mare. „Comunitatea filatelică din România – a precizat Vasile Doroș – a rămas surprinsă de această calificare a exponatului prezentat de Gheorghe Ardeleanu, deoarece același exponat fusese anterior calificat cu medalie de Aur la două expoziții internaționale.Vasile Doroș și Gheorghe Ardeleanu au în palmares prestigioase participări la expoziții internaționale de notorietate.

La Clasa maximafilie, la EFIRO 2024 au participat expozanți din Romania, Hong Kong, Albania, Moldova, Franța, Belgia, China, iar.

Expoziția a ajuns la ediția a VI-a și a celebrat 150 de ani de la înființarea Uniunii Poștale Universale, la care România este unul dintre membrii fondatori, 165 de ani de la Unirea Principatelor Române, 160 de ani de la înființarea Camerelor de Comerț și Industrie și 145 de ani de activitate consulară.

Expoziția Filatelică Mondială EFIRO 2024. Evenimentul continuă o tradiție începută în 1932, sub patronajul Regelui Carol al II-lea.

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri