Consilierii locali bacauani par sa fi pus punct unei povesti incâlcite si intinsa pe multi ani, ce priveste patru apartamente situate in Blocul 32, de pe Bulevardul Unirii. Locuintele cu pricina ar fi trebuit sa se afle de multa vreme in posesia Ministerului de Interne, mai exact a Inspectoratului de Politie Judetean Bacau, cu statut de locuinte de serviciu.

Numai ca in momentul in care blocul a fost finalizat si s-a facut receptia, adica in 2009, apartamentele nu au ajuns in administrarea IPJ, desi exista o hotarâre de Guvern care consfintea acest lucru. Prin urmare, Ministerul de Interne a actionat in instanta institutia Primarului Municipiului Bacau pentru a-si primi cele patru apartamente cuvenite.

In acel moment, situatia imobilului, conform documentelor depuse in instanta, aratau ca Ministerul de Interne detine o cota de 18,29% din tronsonul C al imobilului, iar SC Conextrust SA (firma constructoare) detinea restul de 81,71%.

PUBLICITATE

In anul 2013, o instanta a Tribunalului Bacau a obligat institutia Primarului si SC Conextrust, in calitate de intervenienta in interes propriu sa predea in administrare Ministerului de Interne patru apartamente ce urmau sa devina locuinte de serviciu.

Conextrust a facut recurs, dar Curtea de Apel, unde a continuat judecata, a mentinut decizia Tribunalului, ca fiind definitiva. Ulterior, intre IPJ Bacau, primarie si Conextrust s-a incheiat un proces verbal prin care firma constructoare renunta, in sfârsit, la cele patru locuinte.

Zilele trecute, un executor judecatoresc a facut identificarea locuintelor si a starii acestora, urmând ca transferul locuintelor in administrarea IPJ sa fie facuta in perioada urmatoare. O hotarâre care consfinteste acest transfer a fost adoptata si de catre Consiliul Local Bacau, in sedinta ordinara din 31 august, cu 16 voturi pro si doua abtineri.

Votul a fost precedat de discutii foarte aprinse privind calitatea Primariei Bacau in toata acesata poveste, dar au degenat rapid in acuzatii de politicianism intre tabele politice din legislativul local. Primarul Cosmin Necula a reactionat vehement la toate discutiile: “Aceste apartamente sunt un mar otravit de care trebui sa scapam cât mai repede”, a spus primarul de la tribuna Consiliului Local.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ