19 aprilie 2024
ActualitateMaria Alexandra Creangă: O studentă cu două pasiuni și o singură țintă

Maria Alexandra Creangă: O studentă cu două pasiuni și o singură țintă

În lumea sportului și a învățământului superior, rar întâlnești pe cineva care să-și îmbine cu atâta armonie două pasiuni aparent distincte. Cu toate acestea, pentru băcăuanca Maria Alexandra Creangă, o studentă din anul trei la specializarea Peisagistică de la Universitatea de Științele Vieții “Ion Ionescu de la Brad” (USV) din Iași, performanța nu este doar o țintă, ci o realitate impresionantă.

Încă din anii liceului, Maria a început să descopere fascinația tirului cu arcul, îndrumată de colegii ei de clasă care se îndreptau deja spre competiții. Ceea ce a început ca o curiozitate rapid s-a transformat într-o pasiune arzătoare.

“La început a fost doar o curiozitate, fiind un sport mai puțin întâlnit, dar foarte rapid s-a transformat într-o pasiune, dată de conexiunea pe care am dezvoltat-o cu arcul meu, dar și de colectivul din care făceam parte și atmosfera din timpul competițiilor”, mărturisește Maria.Cu perseverență și talent, Maria a devenit campioană națională la tirul cu arcul, atât în competițiile naționale, cât și internaționale. De la titlul de vicecampioană națională la prima sa competiție până la podiumuri în țări precum Slovenia, Italia și Grecia, Maria a strălucit în lumea tirului sportiv.

Dar performanțele ei nu se opresc aici. Absolventă a Colegiului Național de Artă “George Apostu” din Bacău, Maria este și o pasionată a științelor exacte, iar specializarea în Peisagistică la USV s-a dovedit a fi alegerea perfectă pentru ea. “Dintre toate facultățile, mi-am depus doar aici dosarul, pentru că știam că asta îmi doresc să fac, iar pe parcurs am descoperit că am făcut alegerea corectă”, explică tânăra.

Cu toate că îmbinarea învățatului cu sportul de performanță este extrem de solicitantă, Maria găsește mereu motivația necesară pentru a excela și în aceste două domenii. “Este solicitant să îmi mențin bursa, în special cea de merit. În anumite semestre este mai dificil, atât prin învățatul propriu-zis, cât și prin prezența constantă la cursuri. Nu știu exact de unde am motivația, așa am fost de mică. Mai sunt momente când îmi pierd motivația din cauza presiunii pe care o pun singură pe mine, dar reușesc să mă redresez”, mărturisește Maria.

Chiar și în fața provocărilor, Maria a reușit să-și echilibreze viața academică și cea sportivă, demonstrând că pasiunea și determinarea pot fi surse inepuizabile de succes. Pentru Maria Alexandra Creangă, fiecare săgeată trasă reprezintă nu doar un țel atins, ci și o lecție de perseverență și dedicare pentru toți cei ce o urmăresc.

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri