Consiliul Reprezentativ al Părinţilor din Şcoala Gimnazială „Mihai Drăgan” Bacău a organizat vineri, 12 aprilie, în curtea şcolii “Georgeta şi Mircea Cancicov”, structură a Şcolii “Mihai Drăgan”, o acţiune sub forma unui Manifest Artistic, denumit “#şîŞcoalamea”.
Au participat numeroşi părinţi ai căror copii sunt elevi la această şcoală, care au format o expoziție fotografică sub forma unui lanț uman, fotografii cu imagini din interiorul şcolii, din băi, holuri, clase, sala de sport, cât şi din exteriorul clădirii. Scopul a fost de a sensibiliza Primăria şi Consiliului Local Bacău, care, afirmă organizatorii, manifestă indiferenţă şi lipsă de implicare în reabilitarea/întreţinerea/dotarea corespunzătoare, la “standarde normale” a acestei instituţii de învăţământ, cu toate insistenţele şi cererile adresate atât conducerii Şcolii “Mihai Drăgan, cât şi Primăriei Bacău.

“Este forma noastră de a manifesta faţă de indiferenţa autorităţilor. În nenumărate rânduri Consiliul Reprezentativ al Părinţilor a făcut adrese către Primărie, în care am arătat starea deplorabilă a Şcolii «Georgeta şi Mircea Cancicov», structură a Şcolii «Mihai Drăgan», însă de fiecare dată au rămas fără răspuns. Sunt foarte multe neajunsuri, vrem ca şcoala noastră, fiind una dintre cele mai mari structuri din municipiul Bacău, să fie la un nivel la care a fost până acum câţiva ani, mai ales că întotdeauna a avut un proces educaţional de calitate. De asemenea, acest manifest artistic, nu l-am numit protest, arată respectul şi dragostea noastră faţă de copiii noştri, pentru a le oferi un viitor mai bun, însă nu se poate fără sprijinul, implicare autorităţilor locale. Vrem ca aceste lucruri, aceste imagini, care sunt reale, făcute de părinţi în şcoală, să fie văzute, să fie auzite doleanţele noastre. Părinţii sunt revoltaţi, de aceea au fost de acord să organizăm acest Manifest. Nu vrem sub nicio formă să denigrăm propria şcoală, din contra, vrem să o readucem la standarde normale. Nu pretindem neapărat standarde europene, aşa cum vedeţi pe unele fotografii, pe care scrie «Aşa DA», vrem normalitate, vrem ca elevii să fie în siguranţă”, ne-a spus Mona Biliboc, preşedinte al Consiliului Reprezentativ al Părinţilor din Şcoala Gimnazială „Mihai Drăgan” Bacău.


Participanţii la Manifestul artistic #şîŞCOALAmea cer alocarea de urgenţă de către Consiliul Local a fondurilor necesare pentru reabilitarea şcolii, mai ales că, s-a spus, elevii sunt în pericol, deoarece este afectată şi structura de rezistenţă.

“Condiţiile sunt total inadecvate, sunt anormale, multe spaţii sunt insalubre, dar mai grav, placa de susţinere a clădirii este fisurată, fapt ce pune în pericol siguranţa copiilor. Exteriorul este deplorabil, tencuiala cade, gradul este jalnic. De aceea, noi considerăm că este urgenţă, urgenţa urgenţelor, ca ordonatorul de credit, Primăria, să aloce fondurile necesare pentru reabilitarea acestei şcoli”, ne-a declarat şi Gabriel Lupu, membru al Consiliului Reprezentativ al Părinţilor.

Manifestul artistic s-a încheiat după un sfert de oră, după care am încercat să stăm de vorbă, să aflăm şi opinia conducerii Şcolii Gimnaziale “Mihai Drăgan”, însă, cu toate insistenţele noastre, directorul şcolii, prof. Luminiţa Huţuţui, nu ne-a permis accesul în şcoală şi nici nu a mai răspuns la telefon.

Alte articole