Au intrat in vacanta, inca de saptamâna trecuta, dar se pregatesc de examene. Este vorba despre cei peste 6.500 de absolventi de clasa a VIII-a, din intreg judetul Bacau, care luni, 27 iunie, vor sustine prima proba – la Limba si literatura româna – din cadrul Evaluarii Nationale. Examenul incepe la ora 9.00, in cele circa 140 de centre, organizate special pentru aceasta testare.

Toate clasele vor fi prevazute cu camere de luat vederi dotate inclusiv cu sisteme audio, asa cum a cerut in mod expres Ministerul Educatiei. De asemenea, vor fi supravegheate si salile in care subiectele sunt multiplicate si cele unde se corecteaza si se tin lucrarile elevilor. Inregistrarile audio-video vor fi verificate prin sondaj.

 

PUBLICITATE

„Centralizarea datelor privind inscrierile la sesiunea din acest an a Evaluarii Nationale se va definitiva astazi (ieri, n.r.). Dupa aceasta centralizare vom sti exact câti candidati vor fi in examen, pentru ca unii sunt si corigenti”, ne-a declarat prof. Doina Marinov, inspector scolar la Inspectoratul Scolar Judetean Bacau.

Fiecare proba scrisa dureaza 120 de minute. Media obtinuta la probele scrise ale Evaluarii Nationale are o pondere de 75 % din media de admitere in clasa a IX-a, restul de 25 % reprezentând media generala de absolvire a claselor V-VIII. Examenele vor continua marti (28 iunie), cu proba la Limba si literatura materna, respectiv miercuri (29 iunie), cu proba de Matematica. Afisarea primelor rezultate este programata sâmbata, 1 iulie, pâna la ora 16.00, iar cele finale, dupa rezolvarea contestatiilor, pe 5 iulie.

Se interzice candidatilor sa aiba, in salile de examen, asupra lor, orice obiect: de la haine si genti, pâna la telefoane mobile, casti audio sau orice mijloc electronic de calcul sau de comunicare. De asemenea, se interzice comunicarea intre ei sau cu exteriorul, sa copieze, sa schimbe intre ei foi din lucrare. Incalcarea acestor reguli va fi considerata frauda, iar candidatii respectivi vor fi eliminati din examen si vor primi nota 1 (unu) pe lucrarea scrisa.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ