2 decembrie 2023
ActualitateMai puține locuri de muncă și în străinătate

Mai puține locuri de muncă și în străinătate

Ultima ofertă de locuri de muncă vacante, din țări aflate în Spațiul Economic European (SEE), este destul de modestă față de cele care au fost în anii anteriori. Dacă atunci ajunsese și la 700 de posturi libere, acum depășește cu puțin 100. Mai exact, în prezent, firme aflate în state din SEE caută spre angajare, prin intermediul rețelei EURES România, un număr de 135 lucrători, în diverse meserii. Mai mult de jumătate din ofertă vine din Austria.

Astfel, firme de aici au nevoie de 77 lucrători în meseriile de: șofer de autobuz/autocar; sudor TIG pentru construcție țevi; constructor țevi conform ISO; supraveghetor conducte industriale; sudor TIG/MAG pentru construcție și reparații rezervoare; mașinist, montator instalații, mecanic întreținere instalații; sudor autogen; montator țevi de termoficare pentru construcții; constructor panouri de control; tehnician electrician (instalator); supraveghetor construcții și reparații rezervoare; supraveghetor instalații electrice; supraveghetor instalații mecanice; montator hidraulic (Ermeto).

Alte 12 posturi (șofer autocamioane de mare tonaj și montator construcții) sunt în Polonia și câte 11 se găsesc în Germania (muncitor în producție și zidar) și Belgia (tehnician industrial automatizări și măcelar). La rândul lor, firme din Olanda au disponibile 10 locuri de muncă de legumicultor, iar în Norvegia sunt neocupate 8 posturi de constructor nave, mecanic industrial, mecanic motoare și sudor.Și în Irlanda sunt libere 5 posturi de îngrijitor copii, iar în Malta, unul de proiectant de software. Cei interesaţi de unul din posturile prezentate se vor adresa Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Bacău, respectiv compartimentului EURES. Ei se vor înregistra în baza de date a acestei instituţii, cu următoarele documente: cerere tip (anexa 3 bis), copie după cartea de identitate, cu valabilitate de minimum şase luni, şi CV-ul într-o limbă de circulaţie europeană.

Informaţii suplimentare se pot obţine de pe portalul naţional www.anofm.ro/EURES. Pe acest portal pot fi accesate date referitoare la angajatori, domeniul de activitate, condiţiile de muncă şi de ocupare a postului, precum şi despre salarizare. Informaţii similare sunt oferite şi de către consilierul EURES din cadrul AJOFM Bacău, str.I.S.Sturza, nr.63, telefon 0234541676.

 

Elena Ţintaru

 

spot_img
spot_img
- Advertisement -spot_img

Ultimele știri